Glutenfri äppelkaka med kokossocker

Hej gullisar!

Igår åkte vi ner till Tranås över helgen, inte för att vi har några planer här direkt men det är ju. härligt att få umgås i hus istället för i lägenheten. Och få lite avlastning med lilltjejen!

Under vinterhalvåret blir jag alltid mer sugen på äpplen och kanel, det känns liksom passande nu eller vad säger ni? Därför tänkte jag att ett recept på äppelkaka skulle sitta fint, och glutenfri såklart!

Jag gjorde den här häromdagen och det var faktiskt väldigt smidigt. Tänkte att det skulle ta tid men det gjorde det inte alls, däremot får man ha lite tålamod medan den står inne i ugnen och medan den sen svalnar (för då är den godast!).

Servera den sen

Recept på Glutenfri Äppelkaka

Ingredienser:

4 medelstora äpplen
1 msk kokossocker
1 msk ceylonkanel

75 g smör
2 ägg
0,5 dl havremjölk
2 dl rismjöl
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kokossocker
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
En nypa vaniljpulver
En nypa salt

Gör såhär:

Börja med att skiva äpplena i bitar. Smörj en form med kokosolja eller smör och lägg äpplena i botten. Strö på kokossocker och kanel.

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret och vispa ihop ägg och socker med elvisp under tiden. Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner i sockerblandningen. Häll även ner smöret och vispa ner den och mjölken försiktigt.

Häll smeten över äpplena i formen. Spraya över vatten för knaprigare yta och ställ in i ugnen i ca 25 minuter. Spraya på vatten igen när du tar utan kakan.

Låt den svalna innan du serverar ihop med vaniljvisp, grädde eller glass. Jag använde Oatly’s vaniljvisp!

*

Missa inte receptet på min glutenfria morotskaka <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *