Glutenfria semlor i cupcakeform

Jag tror minsann att jag har fått min första gravidcraving – grädde! Jag har alltid älskat grädde men blir sällan sugen på det, nu har jag dock varit sugen på grädde hela veckan, så jag bestämde mig för att göra glutenfria semlor. 

Trots förkärleken till grädde kan jag tycka att semlor blir rätt mäktigt, de är ju så stora. Så jag valde att göra en cupcake variant av vårt kära bakverk. Inspirerades till dessa glutenfria semlor härifrån, men gjorde min egen touch på dem. Kokossockret gör att de blir lite mörkare i färgen, väljer du till exempel björksocker istället kommer de bli ljusare.

De är riktigt mäktiga eftersom de är gjorda på mandelmjöl. Så en liten semmelcupcake räcker gott och väl!

glutenfria semlor

Glutenfria semlor i cupcakeform

2 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
0,5 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
En skvätt vaniljpulver (typ 0,25 tsk)
2 ägg
50 g smör
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl socker (jag använde kokossocker, björksocker fungerar också!)

Mandelmassa

1 dl mandelmjöl
0,5 dl hackade salta mandlar
2 msk vispgrädde
1,5 msk kokossocker
En nypa vaniljpulver

Tillbehör

Vispgrädde (3 dl allt som allt räcker)
Florsocker (jag använde sukrin melis)

Gör såhär

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop socker och ägg fluffigt i en bunke, blanda samma alla torra ingredienser i en annan. Smält smöret och vispa ner tillsammans med grädden i sockerblandningen. Blanda sedan ihop med mjölblandningen, hälften i taget.

Fördela smeten i 6-8 st hårda muffinsformar. Grädda sedan i ugnen i 15 minuter.

Gör mandelmassan under tiden. Blanda samman alla ingredienser i en skål. När semmelmuffinsarna är klara och har svalnat, skär av toppen på dem och spara dessa. Gröp sedan ur ett litet hål i mitten av bottendelen med en tesked och blanda ner det urgröpta i mandelmassan. Vispa grädden hårt.

Bre ut mandelmassan i hålet på de glutenfria semlorna och lägg på en klick grädde. Placera det lilla locket ovanpå och strö över florsocker. Jag använder en té-sil för att få det jämnt fördelat. Voilá!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *