Världens godaste nyttiga arraksbollar

Nu ska jag dela med mig av ett av mina bästa och enklaste recept – nämligen mina nyttiga arraksbollar!

Det här är mitt mest sparade och delade recept på instagram och det gör mig så stolt, för det är verkligen ett av mina godaste recept! När jag tog med dem till kontoret innan jul var det flera som sa att de smakade exakt som dammsugare. PRECIS det jag ville uppnå!

Egentligen kan man nog byta ut nötterna lite efter vad man har hemma. Till exempel mot paranötter eller pecannötter som är ganska neutrala i smaken. Är man allergisk mot nötter är jag säker på att det fungerar utmärkt att byta ut nötterna mot 2 dl solrosfrön, alternativ köra 50/50 solrosfrön och havregryn. Med andra ord – fullt möjligt att testa sig fram i detta recept!

Nyttiga arraksbollar

1 dl havregryn
1 dl mandel
1 dl cashewnötter
8-10 dadlar
1 msk kokosolja
1 msk jordnötssmör
1 msk vatten
2,5 msk kakao
3 tsk arraksarom
En nypa flingsalt
100 g mörk choklad (70-85 %)

nyttiga arraksbollar

Gör såhär

Börja med att köra havregryn och nötter i en mixer, tills de bildat en mjölliknande konsistens. Kör sedan ner dadlarna och mixa lite till. Häll ned resterande ingredienser och mixa till en slät smet.

Rulla bollarna i önskad storlek och ställ in i kylen medan du smälter chokladen i ett vattenbad. Ta fram ett ugnsgaller och lägg ett bakplåtspapper under. Doppa sedan bollarna i den mörka chokladen och fiska upp försiktigt med en gaffel och placera på gallret. Låt svalna helt i kylen innan servering.

Här finns alla mina recept <3

  1. Hej!
    Arraksbollarna tänkte jag testa! Men har du förslag vad man kan byta ut havregrynen mot? Är allergisk för havre
    //marita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *