Brownies med mandel och mörk choklad

Hej godingar!

Nu ska jag dela ett så sjukt gott recept med er, nämligen mandelsmörsbrownies! Alltså det här är precis vad man ska unna sig när chokladsuget kickar in (pms någon….) och så vet man liksom att man kommer må bra när man äter dom!

För det är ju nämligen så att mandel är galet näringsrikt. Alltså typ i topp av livsmedel med högt näringsinnehåll. Vi snackar massor av E-vitamin som återfuktar oss inifrån men också magnesium som verkar muskelavslappnande.

Sen har vi ju mörk choklad, och som jag redan nämnt tusen gånger, så är kakao också otroligt näringsrikt. I rätt form (dvs inte mjölkchoklad med massa socker) så kan kakao verkligen höja vårt humör.

Lägg till lite kokossocker på det, som såklart fortfarande är socker (!) men ett mer näringsrikt alternativ som håller blodsockret stabilt, och VOILA: du har en riktigt god och hälsosam fikastund framför dig.

Recept brownies med mandel

Ingredienser:
1 msk krossade chiafrön
3 msk vatten
2 dl mandelsmör
1 dl kokossocker
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk vaniljpulver
1,5 dl hackad mörk choklad (ca 80 g)
0,5 tsk himalayasalt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en ugnssäker form – lägg i ett bakplåtspapper i denna.

Rör ihop chiafrön och vatten i en bunke. När en geléaktig vätska bildats, blanda ner resten av ingredienserna (utom chokladen!). Rör om till en jämn smet och häll sedan ner den hackade chokladen.

Häll ut smeten i formen och ställ in i ugnen i 20 minuter.

Ta ut brownies och ställ svalt. Ställ sedan in i kylen en stund, då stelnar de lite vilket ger den bästa konsistensen och smaken. Förvara dem sedan där. Enjoy!

  1. Hej! Ska det inte vara kakao i också? Bakade dessa (supergoda!) men mina blev ljusa i färgen och med chokladbitar i?

    1. Heej! Åh gud nu blev jag så osäker, var länge sen jag bakade dessa nu men jag kan ta mig tusan inte minnas att jag hade i kakao. Måste nästan provbaka igen haha så lovar jag att återkomma med resultatet. Kan ju absolut ha varit så pass vimsig att jag glömde skriva ner den ingrediensen… tur att dom blev goda ändå! 😍 Kraam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *