Raw chokladfudge med hasselnötter

Blogginlägget innehåller annonslänkar

Ni vet ju att jag ÄLSKAR att baka raw grejer och det här är en ny favorit: chokladfudge med hasselnötter.

Alltså alla tog på riktigt slut på ett par dagar för att jag var i mitt sjukaste sötsug mode och kunde bara inte sluta småäta dem från frysen. Tur att de är så sjukt enkla att göra! Det är nog till och med mitt enklaste recept på rawgodis? För ingen mixer behövs. Du rör ihop dem på typ 10 minuter och sedan behövs bara lite tålamod medan de stelnar i frysen.

Ett stort plus är att de inte innehåller särskilt mycket sötning, ändå är smaken precis lagom söt. Jag har bara använt lite, lite lönnsirap och sen bidrar carob med lite sötma.

Carob är ett superpulver som har en smak som påminner lite om choklad och kola i ett. Alltså ganska likt kakao, men sötare. Perfekt att blanda i rawgodis med andra ord.

Om du som jag älskar choklad så kommer du älska dessa. Om du inte gillar hasselnötter – skippa dem eller byt ut till något annat! Förslagsvis mandlar eller pumpafrön.

Recept raw chokladfudge med hasselnötter

Ingredienser:
0,5 dl mandelsmör
0,5 dl kokosolja
0,5 dl hampafrön
3 msk raw kakao
2 msk carob
2 msk lönnsirap
0,5 tsk himalayasalt
0,5 dl hasselnötter

Gör såhär:
Hacka hasselnötterna och ställ åt sidan. Blanda resten av ingrediesnera i en bunke, rör om. Lägg ett bakplåtspapper i en matlåda och häll ut smeten. Strö över hasselnötterna och eventuellt även lite flingsalt. Ställ i frysen i minst en timme och skär sedan upp i önskad storlek – klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *