Recept på ugnsbakad sötpotatis med fetaost och hummus

Nu är det väl dags för ett recept igen eller vad säger ni? Det har verkligen varit dåligt med det på senaste – men nu har jag laddat på med inspiration! Här kommer ett recept jag velat göra länge, nämligen ugnsrostad sötpotatis med fetaost. Och som pricken över i:et, med örthummus och syrad rödlök.

Jag måste ju ändå säga att sötpotatis med fetaost är en magisk kombination!? Ni minns kanske receptet jag gjorde vintras med dettta plus grönkål (klick). PERFEKT vinterrecept och det här är faktiskt ett lika klockrent sommarrecept. Och inte ska vi glömma den salladen jag gjorde för ett tag sedan som var kombinerat med kyckling. Helt klart ett av mina godaste recept. Finns HÄR!

Hur som helst, här är då detta recept! Laga, ät, njut. Puss!

sötpotatis med fetaost

Ingredienser, fyra portioner

4 medelstora sötpotatisar (en per person)
2 pkt fetaost
Olivolja
Flingsalt

Örthummus:

1 pkt kikärtor
En stor näve kryddor (jag använde basilika, gräslök och persilja)
En stor näve bladspenat
2 msk olivolja
1 msk tahini
1 msk vatten
1 msk citronsaft
0,5 klyfta vitlök
Salt och peppar

Syrad rödlök:

1 rödlök
1 msk olivolja
Saften från en halv citron

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med att skiva rödlöken tunt och blanda ihop med olivolja och citron. Ställ in i kylen.

Skölj sötpotatisarna och dela dem på längden. Pensla sedan olivolja både på botten och toppen. Strö flingsalt på snittytan och lägg den delen nedåt. Sätt in i ugnen ungefär 30-40 minuter (beroende på hur stora de är tar de olika lång tid).

Gör örthummsen under tiden. Häll ned alla ingredienser i en matberedare och mixa länge. Smaka av med salt och peppar samt vatten för krämigare konsistens.

När potatisarna är klara, ta ut dem och gräv runt lite med en gaffel i dem. Smula på fetaosten och ringla lite extra olivolja, sätt sedan in i ugnen i 5 minuter till. Servera tillsammans med hummus och den syrade rödlöken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *