Somriga laxpaket på grillen

Så fort vår börjar övergå mot sommar och jag känner doften av grillat sprida sig i luften, så pirrar det liksom till lite i mig. Inte bara för att jag älskar grillat, utan för hela stämningen som det ger att laga mat utomhus.

Häromdagen så testade vi att lägga laxpaket på grillen – och jag måste säga att det var något av det godaste jag ätit den här sommaren. Jag menar lax, potatis, en massa grönsaker och syrad rödlök som topping – låter det inte helt fantastiskt gott? Och så himla fräscht dessutom. Själv är jag ingen mästare vid grillen (även om jag älskar att laga mat!) utan den får Adam sköta.

Nu när vi är i Tranås kunde jag hämta zucchini, potatis och tomater från landet. Det är lyx tycker jag! Och man kan faktiskt göra dessa laxpaket på grillen med lite vad som helst i grönsaksväg. Varför inte testa med dina favoriter? Oavsett vad du väljer så blir det här en klockren sommarmiddag att bjuda på. Och väldigt sällskapligt! Man kan nämligen låta alla vid middagsbordet plocka ihop sitt eget paket.

Alla kan plocka ihop sina egna laxpaket med de ingredienser man gillar! Lägg en bit smör, dill samt salt och peppar på toppen.
laxpaket på grillen
Lägg paketen på grillen i 10 minuter ihop med citronhalvor
laxpaket på grillen
Toppa med syrad rödlök och pressa över citronen – klart att avnjutas!

 

Recept på Laxpaket på grillen

Ingredienser för fyra personer:

4 bakplåtspapper med struktur (ser ut såhär, klick)
500 g lax
500 g potatis
En påse salladsärtor
En påse bladspenat (70 g)
2 morötter
1 zucchini
250 g tomater
2 citroner
100 g smör (eller olivolja) till paketen
Några knippen dill
Salt och peppar

Syrad rödlök:

1 rödlök
1 msk olivolja
Saften från en halv citron

Gör såhär:

Börja med att skiva rödlöken tunt och blanda ihop med olivolja och citron. Ställ in i kylen.

Koka potatisen och skär under tiden upp laxen i bitar. Skiva morötter tunt och dela salladsärtor och tomater mitt itu. Skär upp zucchinin i medelstora bitar och dela sedan smöret i fyra. När potatisen är klar, skär även upp dem i valfri storlek och lägg upp i en skål. Lägg upp samtliga grönsaker var för sig i skålar, så att alla sedan kan plocka ihop sina egna laxpaket att lägga på grillen.

Förbered fyra knottriga bakplåtspapper genom att lägga dem i blöt i 5 minuter – då brinner de inte upp på grillen. Dela citronerna i halvor så det blir fyra stycken totalt.

Låt alla plocka ihop varsitt laxpaket i sitt bakplåtspapper, lägg smöret på toppen och krydda med salt och peppar – vik sedan ihop på längden och snurra kortsidorna, för att sist knyta ihop dem på toppen. Låt alla skriva sina initialer på sitt paket.

Lägg paketen mitt på glöden på grillen ihop med citronerna i 10 minuter. Servera ihop med den syrade rödlöken. Vips så har du världens godaste och somrigaste middag!

Xx

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *