Vegansk sallad med tahinidressing

Hej gullisar!

Den här dagen har verkligen gått i ett. Vi kom hem sent från Småland igår och efter att Stella sovit hela bilfärden var hon inte särskilt trött när vi ville sova strax innan midnatt. Så imorse var jag inte uppe förrän vid tio-tiden och då hade Stella väckt mig i princip en gång i timmen sedan soluppgången. Det är sjukt men dessa morgnar så tänker jag direkt att jag kommer avlida och inte ta mig genom dagen, men på något sätt gör man ju det ändå och efter första koppen kaffe så känner jag mig faktiskt rätt pigg.

Men det hindrar ju inte dagarna från att springa iväg ändå. Idag har jag iallafall hunnit laga och plåta ett recept som jag verkligen tycker att ni ska testa! Det här är en vegansk sallad som går att slänga ihop på ett kick och smakar magiskt gott.

vegansk sallad

Vegansk sallad med sötpotatis och tahinidressing

Ingredienser till två portioner

1 dl vit okokt quinoa
1 grönsaksbuljongtärning
1 avokado
1 medelstor sötpotatis
2 stjälkar grönkål (eller ca 4 dl färdighackad)
Två stora nävar spenat
Olivolja
Flingsalt

Sås:

0,75 dl kokosmjök (tex. från Garant)
1 msk tahini
1 tsk tamari eller japansk soja
0,5 pressad lime
1 tsk chiliflakes

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och skär sötpotatisen i kuber och placera på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och salt. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Tillaga sedan quinoan med grönsaksbuljong enligt anvisning på förpackningen.

Skär av grönkålen från stjälkarna och riv i mindre bitar, massera de sedan med olivolja. När det är 5 minuter kvar på sötpotatisen, häll på grönkålen på plåten.

Rör snabbt ihop alla ingredienser till såsen.

Lägg upp spenaten på varsin tallrik och toppa med quinoan, sötpotatis och grönkål, avokado och tahinisås! Strössla eventuellt på sesamfrön och flingsalt.

*

Här är ett recept på en vegansk blomkålscurry! (klick)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.