Vegansk blomkålscurry

Något jag älskar är curry. Och blomkål. Och sötpotatis! Och när de alla är i en kombo – då blir det världens godaste blomkålscurry!

Det här är en väldigt enkel rätt att laga och perfekt när man vill dra ihop en rätt som räcker till flera portioner (den har räddat mig vid lunchtid varje dag nu när jag varit hemma). Smaka av med mer eller mindre kryddor beroende på hur starkt du föredrar och servera gärna med en sallad eller ris vid sidan av. Jag slängde ihop en sallad av det jag hade hemma: babyspenat och vitkål med hampafrön och rostade cashewnötter. Det blev en klockren mix!

blomkålscurry

Blomkålscurry

Ingredienser

1 blomkålshuvud
1 stor sötpotatis
1 dl röda linser
1 gullök
1 burk krossade tomater (400 ml)
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 tsk gul curry
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
Salt och svartpeppar
Olivolja att steka i

Tillbehör

Babyspenat
Vitkål
Cashewnötter
Koriander

Gör såhär

Börja med att hacka gullöken. Värm upp en gryta med olivolja och stek löken på låg värme. Skala och skär sötpotatis och blomkål i ungefär lika stora delar och blanda ner i grytan. Häll sedan i krossade tomater, vatten, kokosmjölk, grönsaksbuljong och kryddor tillsammans med linserna. Blanda ihop ordentligt och låt koka upp. Sjud sedan på medelvärme i 10-15 minuter (beroende på hur stora bitar du skurit varierar tiden).

Servera blomkålscurryn tillsammans med salladen, snabbt stekta cashewnötter och koriander. Smaklig spis!

*

Här finns fler recept på varma rätter (klick).

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *