Recept på asiatisk kycklingsoppa med grönsaker

Hej fina!

Hoppas ni har haft en magisk helg i vårsolen. Min helg har bestått av väldigt mycket chill – och lite jobb. Igår plåtade jag och min syster ett samarbete med Grounded Factory för FORNI. Vi flyttade runt halva mitt vardagsrum för att få till en bra studio och sedan fick hon leka modell på Grounded’s superfina yogamattor. Resultatet kan ni se här

Utöver det har jag och Adam sträckkollat hela första säsongen av The Stranger, gått lite promenader och storstädat hemma. Ni vet sånt tråkigt – skurat ugnen, tvättat fönster osv. Men så härligt när man får det gjort! Det är mycket fix här hemma nu, jag vill liksom att allting ska kännas på plats inför bebis. Dessutom blir jag stressad när det är rörigt omkring mig, framförallt nu när jag jobbar hemifrån! Då mer än någonsin vill jag att allt ska vara i sin ordning, kännas hemtrevligt och mysigt.

Anyhow, jag ville faktiskt dela med mig av ett supergott recept på en asiatisk kycklingsoppa som jag slängde ihop i helgen! Jag tror bestämt att detta ska bli min nya go-to middag när inspirationen är bortblåst, för den är så satans enkel och snabblagad – och såklart väldigt god.

Grönsaker går att variera med efter vad man gillar, jag tog vad jag hade hemma. Vill man till exempel ha lite nudlar i så blir det nog riktigt gott det också! Så som vanligt är det här en rätt som går att höfta lite med vad gäller ingredienserna. Prova dig fram, smaka av och lek med kryddor. Detsamma gäller med topping! För en asiatisk kycklingsoppa tycker jag att just lime och koriander ger pricken över i:et – men kanske vill du testa att toppa med något annat?

asiatisk kycklingsoppa

Ingredienser

Ca 500 g strimlad kyckling
1 broccolihuvud (250 g)
1 stor röd paprika
2 stora morötter
1 liter vatten
1 burk kokosgrädde
2 hönsbuljongtärning
2 msk  gul curry
2 msk soja
salt och svartpeppar
olivolja

Topping

Lime
Koriander
Salladslök
Jordnötter

Gör såhär

Börja med att hacka alla grönsaker i mindre bitar. Ta fram en stor kastrull och täck botten med olivolja. Lägg i den strimlade kycklingen, salta och peppra litegrann, och fräs på medelvärme i ca 5 minuter. Häll sedan på vatten, kokosgrädde och hönsbuljong och låt koka upp. Häll ned alla grönsaker i kastrullen ihop med soja och curry. Låt detta sedan puttra i ungefär fem minuter. Smaka av med salt, peppar och curry – klart att servera! Hacka koriander, jordnötter och salladslök och toppa soppan med detta. Pressa sedan över lime. MUMS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *