Livet med en 10-månaders bebis

Hej bästa! Hur mår ni? Vi har haft en period med väldigt lite sömn, tror att jag har snittat ca 3-4 timmar per natt i ett par dagar nu. Annars mår jag fint! Fick sova en lång powernap med Stella idag som verkligen gjorde susen.

Men hallå, i söndags blev den lilla galningen tio månader! Så nära året nu vilket inte känns helt klokt? Dessutom känns första steget inte alls långt borta. Något som däremot känns väääldigt långt borta är slutet på amningen haha.

Mående och utveckling

Förra månaden berättade jag att hon lärt sig ställa sig upp mot saker och det gör hon varje chans hon får nu. Och släpper taget gör hon också, precis hela tiden. Hon står säkert ett par minuter innan hon böjer på knäna lite mjukt och sätter sig ner. Mäkta stolt blir man ju. Nu ser jag framför mig hur jag snörar på henne sneakers och vi går ut och strosar tillsammans. Hur mysigt??

Hon har lärt sig lite roliga saker också. Hennes farmor lärde henne att säga ”tack tack” när hon lägger något i handen på en. Eller ja, hon pratar ju inte. Men när hon håller i något så säger jag: får mamma den? Tack tack! Så håller jag fram händerna och hon lägger saken i dom. Sedan tittar hon på mig och skrattar och tar tillbaka den haha.

Mat

Månadens bästa maträtt har varit bananpannkakor. Det kan hon nämligen plocka med själv och de är så pass mjuka att jag inte är orolig för att hon ska sätta i halsen. Gröt funkar fortfarande fint till frukost men nästan allt annat är så svårt att få henne att äta. Mest på grund av envishet tror jag. Ja, förutom bröstmjölk då. Den surplar hon fortfarande i sig som om det inte finns någon morgondag och nekar man tutte (trots att hon är mätt) så är det på gränsen till tredje världskriget.

10 månaders bebis
Två bilder från en plåtning med Pureness som vi gjorde i feburari!

Sömn

Sömnen varierar fortfarande, det som står fast är dock uppvaken en gång i timmen. Vi är inne på sjätte månaden av sömntortyr nu så jag har lite gett upp hoppet på att någonsin få sova igen. Eftersom jag ammar finns ingen chans att få en natt här och där heller utan får väl helt enkelt hålla ut tills dagen hon tröttnar på att amma/mirakulöst börjar sova.

Dagarna har iallafall stabiliserats och hon får nog in 2-3 timmar allt som allt, ofta utspritt på två tupplurer. Ibland mindre, ibland mer.

*

Läs 9 månaders uppdateringen HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *