Mina lifehacks för sömnbrist

Hej fina, mår ni bra? Jag har det som alltid katastrof men sömnen men på något sätt känner jag mig ändå lycklig ända in i själen. Imorse var jag så trött att jag tog fram bakplåtspapper när jag skulle sätta i kaffefilter i bryggaren. Det är ändå en rörelse jag gör varje dag, haha! På tal om trötthet som mamma så har jag fått några frågor på instagram om vad jag har för lifehacks när det kommer till sömnbrist.

Min första tanke var INGA? Men när jag väl tänkte på det så insåg jag att jag har flera.

Och jag kommer inte säga ”sov när din bebis sover för att få energi” för själv får jag aldrig någonsin till det. Vem kan sova på beställning och somna på ett par minuter mitt på dagen? Inte jag iallafall.

Så, låt mig punkta upp mina lifehacks för att underlätta sömnbrist!

1. Andas. Ja, ni läste rätt! Hur mycket tänker man på andningen när man roddar bebis? Inte mycket va.. Jag har ju gjort en del artiklar på ämnet meditation nu och allt jag läst pekar mot samma sak: andas du rätt så ger det en återhämtande effekt på kroppen som är väldigt lik den vi får när vi sover. Ha andningen i bakhuvudet under dagen och känn in djupa andetag från näsborrarna, ner i lungorna och magen, och andas saaaakta ut igen.

2. Känn in kroppen. Inte medan du ligger kvar i sängen, utan när du har gått upp. Känner jag in kroppen när jag ligger nyvaken och plågas av sömnbrist så är det tack och hej. Istället går jag upp, rullar ut yogamattan, sätter på kaffe och tar några djupa andetag. Där och då försöker jag känna in vad jag behöver just den dagen. Vissa saker blir såklart svårare än andra men ofta hittar jag luckor då jag kan få utlopp för mina behov samtidigt som jag ser efter Stellas.

3. Promenera. Jag antar att många av er mammor redan är ute och går med vagnen non stop? Lifehacket är dock att göra det när man egentligen inte orkar. När man är så trött att man bara vill dra täcket över huvudet. Det är oftast då jag får ut mest av promenader och kan suga åt mig den friska luften som aldrig förr, för att samla energi.

4. Ha snacks i kylen/frysen. Och då menar jag hälsosamma snacks! Tex raw choklad, dadelbollar och liknande. Jag har ett sockersug av rang nu vid sömnbrist och allt, men skulle jag äta äckligt onyttiga sötsaker varje dag så vet jag att jag bara mår sämre. Då är detta min räddning! Sötsuget stillas och samtidigt vet jag att innehållet gynnar min kropp och hälsa. Win win.

5. Göra mig i ordning – fast jag inte har något planerat. Finns det något deppigare än att vara hemma med bebis och befinna sig i en pandemi? Typ inte. Därför tar jag några dagar i veckan då jag fixar håret och sminkar mig bara för känslan skull! För de allra flesta dagar går jag runt i pyjamas med flottigt hår och känner mig nergången, men gör jag mig ordning så både ser och känner jag mig piggare!

6. Drick mycket kaffe. Seriöst, unna er det bara. Men sprid ut kopparna, då mår kroppen bäst. Min första kopp blir en kombo av mindfulness och energiboost, försöker liksom njuta av varenda sipp innan dagen drar med mig och allt går på repeat igen.

Hoppas ni får användning av några lifehacks och kan härda ut er sömnbrist <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *