Livet med en 7 månaders bebis

Alltså, hur förvirrad har jag varit egentligen? I en hel dag tänkte jag att Stella skulle bli 8 månader nu, tills min mamma påminde mig om att jag har en 7 månaders bebis, haha! Jag antar att det är en hybrid av att jag är en förvirrad-mamma-som-gör-tusen-saker-samtidigt och sömnbristen de senaste fyra månaderna.

Hur om helst, nu är Stella SJU månader!

Mående och utveckling

I början av månaden släppte det här med att sitta själv, det tog typ två dagar från att det var på gång tills hon satt på egen hand. Lite vingligt till en början, hon trillade ganska lätt, men även det släppte rätt så snabbt. Nu kan hon nääästan ta sig upp själv från liggande till sittande och sitter verkligen stabilt.

Hon har inte riktigt börjat krypa, däremot trycker hon sig själv bakåt. Så runt kommer hon! Fast baklänges då, haha. Jag tror att det kommer släppa ganska snart. Hon har tagit sig upp på knäna och gungar sig fram och tillbaka – och tittar på mig lite som att ”kolla hur duktig jag är mami!” och jag smälter.

Babysittern har nu gjort sitt (den har gjort sån succé hos oss) och istället har vi börjat med lära-gå-stol. Eller bil snarare, Adam fick bestämma, hehe.. den är också väldigt rolig! Men samma sak här, hon kan bara ta sig bakåt.

Hon är fortfarande vääldigt vinglig MEN om man ställer henne mot ett föremål och håller i lite lätt runt hennes famn så kan hon stå själv i några sekunder. Och man kan till och med släppa henne lite snabbt! Ja, livet med en 7 månaders bebis är rätt härligt faktiskt men oj vilken skillnad från i början – nu jäklar måste man vara med och underhålla non stop.

Hon börjar närma sig 10 kg och är 74 cm lång!

7 månaders bebis
ÄLSKAR den här bilden haha, coola tjejen!
7 månaders bebis
Hur gulligt med bebisar som ser sig själva i spegeln? Lära-gå-bilen finns förövrigt HÄR för er som frågat.

Mat

Den här månaden har vi börjat ge mer mat och jag är 100 % redo att lägga ner amningen. Hade jag kunnat sluta över en dag hade jag nog gjort det men hon är otroligt tuttig, därför räknar jag med att det kommer ta ett par månader. Vi har försökt introducera många fler mål per dag, vilket har resulterat i en känsligare mage. Många kvällar har hon vaknat och haft ont och jag antar att det beror på omställningen i hennes lilla kropp.

Men mat gillar hon! Favoriten klämmis med smak av avokado och äpple, mosad potatis och ägg.

Jag brukar värma upp lite kokosolja i en kastrull på medelvärme, kläcka i ett ägg och vispa om, blanda ner lite havremjölk och mixade pumpafrön. Hon älskar det! Gröten hatar hon nu tyvärr..

Sömn

Vet faktiskt inte vad jag ska skriva. Sömnen är som den har varit i flera månader nu. Jag börjar vänja mig vid uppvak varje timme och försöker blicka framåt tills den dagen då vi får någorlunda normala nätter igen.

På dagarna sover hon nästan alltid 30 minuter x 3 (ibland två). Så väldigt korta naps, oftast med tre timmars mellanrum. Vi vaknar allt från klockan sju till nio beroende på hur natten varit och nattar ungefär samma, mellan 18.30-20.

*

Här kan ni läsa 6-månaders uppdateringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *