Enkel chokladfudge med mint och havssalt

Hej godingar!

Någon som anmält mig som saknad person än? Man kan ju undra, känns som en evighet sen jag var här. Skämt och sido, men hur får man ihop livet med en snart 7-månaders bebis? Jag hinner inte göra någonting alls på dagarna. Det är som att någon knäpper med fingrarna så är det kväll igen och jag vet inte ens hur vi tagit oss genom dagen. Det var så mycket enklare när hon sov mer på dagarna (och nätterna) haha. Jag har såklart lika mycket tid som alla andra så jag ska inte klaga och det ÄR supermysigt att hänga med Stella hela dagarna.

Jaja! Nu vill jag dela världens enklaste recept med er. Det här kommer helt klart vara min go-to i jul. (och resten av året hehe) för att det är så enkelt! Som ni vet älskar jag choklad och mandelsmör. Så jag slängde ihop detta plus lite mjölk och mintarom, och voilà! Megagod chokladfudge!

Alltså fem(!) ingredienser som på riktigt tar typ 10 minuter att slänga ihop + lite väntetid i frysen. Konsistensen går från fryst till perfekt mjuk på ett par minuter när man tar ut dem ur frysen, påminner verkligen om sån äckligt onyttig chokladfudge med grädde hehe.

enkel chokladfudge
Den blir perfekt len, precis som en chokladfudge med grädde.

Om du vill testa raw-chokladfudge med en hint av mint så måååste du spana in det här receptet på min instagram <3 

Recept chokladfudge

Ingrediensse:

100 g mörk choklad
0,5 dl mandelsmör*
1 msk mintarom
2 msk vegomjölk
(eventuellt en nypa vaniljpulver)

+ flingsalt att toppa med

* byt ut mot tahini om du är nötallergiker.

Gör såhär:

Smält chokladen i ett vattenbad. Rör ner mandelsmör, mint och mjölk och rör om till en jämn kosistens. Ta fram en matlåda och täck med bakplåtspapper, häll sen ner chokladfudgen där i. Strö på lite flingsalt och låt stå i frysen ungefär en timme. Ta ut och skär upp i bitar – klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *