Krispiga sötpotatispommes

Finns det något så gott som krispiga sötpotatispommes? Tror typ inte det! Det är sällan jag låter bli att beställa in det om vi äter ute, låt oss kalla det en evighetslång craving. Men eftersom jag hellre lagar mat hemma (och älskar det) så var jag ju tvungen att få till dem lika bra själv.

Hittade den perfekta kombon för drygt ett år sedan. Hemligheten stavas maizenastärkelse. Och lite tålamod.

Det är nämligen dödsdömt om man placerar dem ovanpå varandra. De blir mjuka direkt. Man måste lägga varje pommes separat – och det kräver ju en hel del tålamod. Framförallt när man ska vända dem efter halva tiden i ugnen.

Men om du besitter lite tålamod och har tid så kommer du inte bli besviken!

sötpotatispommes

Recept sötpotatispommes

Ingredienser:
2 stora sötpotatisar
0,5-1 dl maizenastärkelse
0,5 dl olivolja
Salt (gärna även flingsalt att strö över efter)

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skala sötpotatisarna (skala är dock inte ett måste!) och skiva sedan långsmala pommes, ca 1 cm breda. Lägg samtliga i en bunke med kallt vatten en liten stund, sila sedan bort vattnet och blanda ner olivoljan plus salt. Strö över maizena så det fördelas över alla sötpotatispommes och blanda om.

Lägg ut pommesen en och en på en plåt iklädd bakplåtspapper. De kan ligga tätt, men inte på varandra.

Grädda i ugnen i ca 30-40 minuter och vänd dem efter halva tiden (de ska fortfarande ligga separerade från varandra). Sätt gärna upp plåten högst upp i ugnen sista fem minuterna för att få dem extra krispiga.

Avnjut med någon form av tacos eller hamburgare, eller varför inte som dom är med en god dipp?

Jag gillar dem ihop med detta recept!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *