Pulled chicken tacos med mangosalsa

När jag frågar Adam vad han vill äta till middag blir svaret nästan alltid ”tacos” – inte för att han är så sugen på just det, utan för att han har noll fantasi när det kommer till mat, hehe. Så att experimentera med nya varianter av svenne-tacosen gör vi på veckobasis här hemma och det är ett mission som ligger mig varmt om hjärtat.

Så igår när vi bestämde oss för att äta det till kvällsmat så kände jag att en pulled chicken tacos variant hade suttit fint. Jag och Stella gick en promenad med vagnen och inhandlade lite på måfå. En handling som visade sig bli en smak-succé.

Det här receptet är perfekt till fredagsmyset och inte alls tidskrävande. Till och med bröden går snabbt att göra och är extremt enkelt – men det blir såklart ännu mer tidseffektivt att köpa färdiga tortillas. Resten slänger du ihop på ett kick!

pulled chicken tacos

PULLED CHICKEN TACOS 4 PORTIONER

Ingredienser:
1 pkt pulled chicken
En påse salladsmix
1 dl salladsärtor

Majstortillas
4 dl majsmjöl + extra till utbakning
4 msk psylliumhusk
1 tsk himalayasalt
2 krm bakpulver
4 dl vatten
2 msk olivolja

* ger ca 8 tortillas.

Syrad Rödlök
1 rödlök
0,5 dl björksocker
1,5 dl vatten
1,5 dl äppelcidervinäger eller ättiksprit

Mangosalsa
1/2 pkt fryst mango
Ca 2 dl tomater
En skvätt olivolja
1/2 pressad lime
En nypa salt
* koriander

Avokadokräm
2 avokado
1 krm chiliflakes
Salt och peppar

GÖR SÅHÄR

Sätt på ugnen för pulled chicken och följ anvisningarna på förpackningen.

Börja med att syra rödlöken. Skiva den tunt och lägg i en bunke tillsammans med björksocker, äppelcidervinäger och vatten. Rör om och låt stå i kylen minst 30 minuter innan servering.

Tina mangon och hacka tomaterna. Blanda ihop i en skål med olivolja, lime och salt. Eventuellt en liten näve hackad koriander*. Mosa sedan avokado och blanda ihop med kryddorna i en annan skål. Hacka salladsärtorna och häll upp i en skål tillsammans med salladsmix.

Gör sedan majstortillas. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, häll sedan ner de blöta. Rör om smeten (den är ganska kladdig till en början) och låt den stå i minst 5 minuter. Mjöla en bänk med majsmjöl och ta en del av smeten, ungefär som en lite större lime i storlek, och rulla in den i lite extra majsmjöl. Rulla ut den med en kavel till önskad storlek (gärna så tunna som möjligt) och stek i en torr panna på medelvärme. Vänd lite då och då tills den börjar mörkna i färgen. Stapla tortilla bröden i en handduk, så de håller värmen.

Toppa varje bröd med sallad, pulled chicken, avokadokräm, mangosalsan och syrad rödlök. Smaklig spis!

Vill du ha en vegansk variant? Testa det här receptet med kryddig sötpotatis! (klick).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *