Vegansk tacos med kryddig sötpotatis

Hej gullisar!

Hoppas ni njuter av helgen och det underbara vädret. Själv har jag stationerat mig hemma med en massa bak-och matlagningsprojekt 🙂 Har så mycket inspiration just nu så det gäller att ta vara på den, och det passar ganska perfekt då Adam är bortrest (och jag har haft några riktigt trötta gravid dagar, hehe).

Hur som helst – nu ska ni få ett galet gott recept på vegansk tacos! Det här är ta mig tusan 10 poäng och det godaste jag ätit på riktigt länge. Perfekt för helg-myset och receptet går att variera i all oändlighet egentligen. Köp färdiga tortillas om du inte orkar göra egna, byt ut svarta bönor mot halloumi om du inte är vegan eller addera fler grönsaker.

Bli inte avskräckt av de svarta bönorna om du har svårt för bönor annars. De blir sjukt goda ihop med chipotle och passar perfekt med sötpotatisen. Låt oss säga att det är en vegansk tacos med lite sting, syrlighet och sötma. Receptet räcker för ungefär 4 portioner.

vegansk tacos

Majstortillas

4 dl majsmjöl + extra till utbakning
4 msk psylliumhusk
1 tsk himalayasalt
2 krm bakpulver
4 dl vatten
2 msk olivolja

Syrad Rödlök

1 rödlök
0,5 dl björksocker
1,5 dl vatten
1,5 dl äppelcidervinäger

Sötpotatis

2 medelstora sötpotatisar
0,5 dl olivolja
1 msk spiskummin
1 tsk chiliflakes
1 tsk flingsalt

Tillbehör

2-3 avokado
1 pkt svarta bönor
3-4 msk chipotlepasta
En liten påse bladspenat (70g)
2 lime
1 burk Oatly Fraiche
Sesamfrön
Koriander

Gör såhär 

Sätt ugnen på 225 grader.

Börja med att syra rödlöken. Skiva den tunt och blanda sedan ihop björksocker, äppelcidervinäger och vatten i en bunke. Blanda runt och lägg ned rödlöken, låt stå i kylen minst 30 minuter innan servering.

Gå vidare med sötpotatisen. Skala den och skär upp i mindre bitar, ungefär 3 x 2 cm. Blanda ihop med kryddor och olivolja i en bunke, häll sedan ut på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite extra flingsalt om du vill. Kör in i ugnen i ca 25 minuter.

Börja med majstortillas. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, häll sedan ner de blöta. Rör om smeten (den är ganska kladdig till en början) och låt den stå i minst 5 minuter. Mjöla en bänk med majsmjöl och ta en del av smeten, ungefär som en lite större lime i storlek, och rulla in den i lite extra majsmjöl. Rulla ut den med en kavel till önskad storlek och stek i en torr panna på medelvärme. Vänd lite då och då tills den börjar mörkna i färgen. Stapla tortilla bröden i en handduk, så de håller värmen.

Låt sen bönorna rinna av ordentligt och blanda ihop snabbt med chipotlepastan. Stek på medelvärme i olivolja i ca 5 minuter.

Servera majstortillan med bladspenat, chipotlebönor, sötpotatis, oatly fraiche, avokado och den syrade rödlöken. Toppa med sesamfrön, koriander och lite pressad lime. Voilá!

*

Här hittar du alla mina recept <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *