Näringsboostad jordgubbssmoothie

Hej fina! Hoppas ni har haft en magisk helg?

Jag har suttit med examensarbetet i stora drag och träffat lite vänner. Alltså en lugn helg – inte för att någon helg blir något annat än lugn nu för tiden. Orken finns inte riktigt där som höggravid – men det känns okej! Vi får alla energi av olika saker – för mig är egentid alltid ett sätt att ladda batterierna, oavsett om det innebär långpromenader, researcha recept, sträckkolla netflix eller pyssla med något hemma.

Men! Jag ska passa på att tipsa er om världens godaste jordgubbssmoothie. En smoothie som passar om du tycker att banan + jordgubbar + yoghurt är en rätt tråkig version, och du vill göra en variant med lite mer smaker och som är betydligt mer näringsrik. Denna passar strålande både som frukost och mellanmål!

Jag slänger ner lite hampafrön i min jordgubbssmoothie för att få extra näring. Hampa är rikt på fibrer, E-vitamin och mineralerna Mangan och Magnesium. Mangan är viktigt för kroppens energiproduktion och omsättning av fett. Det hjälper kroppen ta upp mineralen magnesium, och är även bra för vår ämnesomsättning. Magnesium är en livsviktig mineral för kroppens nerver och muskler – jag brukar ta kosttillskott av magnesium på kvällen eftersom det verkar avslappnande. Sedan har vi E-vitamin, som är en antioxidant som skyddar huden, man skulle kunna säga att det är som att äta en anti-rynk kräm. Och vem vill inte äta en god anti-rynk kräm!?

jordgubbssmoothie

Recept:

1 fryst banan
2 dl jordgubbar
1 msk jordnötssmör
1 liten näve kokoschips
4 dl kokosdryck (jag använder från alpro)
1 msk hampafrön
1 msk kollagenpulver (valfritt)

Kör alla ingredienser i en mixer. Ta lite extra mjölk om du födredrar en rinnigare jordgubbssmoothie, snarare än en krämig/tjock konsistens.

Här finns tre recept på nyttiga smoothies (klick!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *