Tre recept på nyttiga smoothies

Det här blogginlägget innehåller annonslänkar.

Är det något jag äter så gott som varje dag så är det nyttiga smoothies! Jag älskar att variera smaker och konsistenser efter vad jag är sugen på, men också efter vad jag känner att min kropp behöver.

Jag gillar att boosta mina smoothies med ingredienser som innehåller mycket fibrer, antioxidanter, vitaminer och mineraler – men också gärna superfoods av olika slag. Så jag tänkte att jag skulle gå igenom några ingredienser till dessa nyttiga smoothies och förklara varför de är bra.

Collagenpulver: En tredjedel av kroppens proteiner består av collagen, som finns bland annat i hud, hår och naglar. Med åren minskar kroppens egna collagenproduktion, vilket leder till att alla dessa (samt ben och senor i vår kropp) försvagas. Att ta tillskott av collagen stärker upp samtliga igen, samt är ett bra sätt att tillsätta protein, i till exempel smoothies.

Spirulina:
En blågrön alg som innehåller alla viktiga aminosyror och en mängd vitaminer och mineraler. Verkar utrensande och är därför bra att ta på morgonen, då rensas gamla gifter du fått i dig via kosten ur tarmarna.

Manukahonung:
En speciell typ av honung från Nya Zeeland som är extremt anti-bakteriell och sårläkande. Studier har visat att denna honung är mer läkande än antibiotika (klick)!

Acaipulver:
Acai är ett bär som innehåller massor av antioxidanter, som skyddar våra celler från att åldras i förtid. Innehåller också en mängd vitaminer och mineraler, vilket gör Acai till ett riktigt superpulver näringsmässigt! Jag använder detta.

 

Grön Smoothie

0,5 avokado
2 stjälkar selleri
2 dl fryst mango
1 pressad lime
En liten näva myntablad
1 msk spirulina*
2 dl vatten

*Spirulina är inte rekommenderat till gravida eller ammande, jag avstår därför från det men uppmanar er andra att blanda ner i smoothien. Innan jag blev gravid använde jag detta.

Gröp ur avokadon och skölj sellerin. Blanda sedan alla ingredienser och kör i en mixer. Tillsätt eventuellt mer vatten.

Orange Smoothie

1 apelsin
1 liten morot
1 dl fryst mango
1 dl jordgubbar (helst färska=mer smak)
0,5 dl ingefärshot eller 2 msk riven ingefära
2 dl vatten
1 msk collagenpulver
1 tsk manukahonung

Skala apelsinen och skär ut apelsinklyftor. Riv moroten. Blanda med resten av ingredienserna och kör i en mixer. Tillsätt eventuellt mer vatten.

Röd Smoothie

1 fryst banan
2 dl frysta hallon och blåbär
1 msk mandelsmör
1 msk linfrön
1 tsk kardemumma
1 tsk acaipulver
3 dl kokosdryck

Häll ner alla ingredienser i en mixer och kör i tills allt är väl mixat. Tillsätt eventuellt mer kokosdryck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *