Hej fina! För ett tag sedan la jag upp en bild på instagram när vi åt Pad Thai med kyckling till middag och frågade om ni ville ha receptet. Det var SÅ många som ville ha det och även en vegansk variant. Jag lovar att leverera den veganska också – men här kommer receptet på Pad Thai med kyckling! Det här är mega enkelt att laga och tar inte alls lång tid vilket helt klart är ett stort plus vissa dagar. Eftersom Adam inte tycker om ägg så har jag inte det i det receptet egentligen, men jag lägger till det receptet nedan så kan ni välja själva! Jag föredrar helt klart när pad thai serveras med ägg 🙂
Tyvärr är de färdiga pad thai såserna som finns att köpa i vanliga matbutiker inte särskilt nyttiga, de är proppfulla med socker och E-ämnen. Ibland använder jag dem ändå för smidighetens skull, men vill du göra en egen sås ska du testa att blanda ihop 3 msk fisksås, 1 msk ostronsås, 4 msk kokossocker, juice från 1 lime och 4 msk tamarindpasta. Det blir också väldigt gott!
Pad Thai med kyckling
Ingredienser
3 kycklingfiléer
2 stora morötter
Ett halvt vitkålshuvud (eller vit spetskål)
Ett halvt paket böngroddar
2 ägg
Ett paket risnudlar
En halv burk Pad Thai sås
3 msk tamari
Olja att steka i
Tillbehör
Jordnötter
Koriander
Lime
Gör såhär
1. Börja med att förvälla nudlarna – lägg dem i blöt i kastrullen i minst 20 minuter.
2. Strimla kycklingen i mindre bitar. Stek på medelvärme i en stor stekpanna.
3. Strimla morötter och vitkål under tiden.
4. Sätt på plattan till nudlarna och låt de koka upp enligt anvisning. Håll koll så de inte blir överkokta! Hellre lite al dente.
5. Rör ner morötter och vitkål med kycklingen och stek i några minuter. Häll sedan ner pad thai såsen.
6. Knäck ner äggen i pannan och rör om så att de tillagas. Blanda ner böngroddarna.
7. Häll av och klipp till nudlarna, blanda sedan ner dem i pannan och rör om i 1-2 minuter.
8. Färdigt att servera! Toppa med hackade jordnötter, koriander och lime.