Glutenfria kärleksmums på kladdkaksbotten

Okej kan vi prata om dom här glutenfria kärleksmumsen, som liksom är en hybrid av kladdkaka också!? Jag orkar inte vad goda dom är. Jag bakade dom första gången när vi spelade in morgonshowen med FORNI, lite som en panik ”vad ska jag baka inför imorgon” grej, som sen gjorde succé. Idag insåg jag att det alltså var i februari, och att jag inte bakat dom sedan dess. På en millisekund bestämde jag mig för att göra dom på momangen.

Så tänk er en perfekt kladdig kladdkaka och sedan med en frosting á la kärleksmums, med en skvätt kaffe i och massa kokos ovanpå. Ni hör ju? Jag har bakat dom på mandelmjöl vilket gör dom naturligt glutenfria, och sedan tillsatt kokossocker istället för vanligt – går såklart bra att använda vilket som. I frostingen har jag använt sukrin melis, som är ett substitut till florsocker och kalorifritt (jag bryr mig inte om kalorier, snarare en bättre form av sötningsmedel). Även här går det att byta mot klassiskt florsocker rakt av om man skulle vilja det.

Så är ni med? Här kommer receptet! Tar knappt en halvtimme att baka och sedan får man ha lite tålamod medan dom svalnar. Lovar dock att det är värt väntan.

glutenfria kärleksmums

Glutenfria kärleksmums på kladdkaksbotten

Ingredienser:

Kladdkaka
1,5 dl mandelmjöl
2 dl kokossocker
1 dl kakao
150 smör
3 ägg
0,5 tsk vaniljpulver
En nypa salt

Frosting
2 msk kakao
2 msk kaffe
75 g smör
2 dl sukrin melis (eller klassiskt florsocker)
0,5 tsk vaniljpulver
+ kokosflingor på toppen

Gör såhär:

1. Börja med kladdkakan: smält smöret i en kastrull och sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör snabbt ihop ägg och socker i en bunke.
3. Blanda ner de torra ingredienserna och smöret.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en rektangulär form och häll ner smeten.
5. Grädda i ugnen i ca 13-15 minuter (beroende på hur kladdig du föredrar, jag körde 13)
6. Gör frostingen under tiden – smält smöret i samma kastrull.
7. Rör ner resterande ingredienser till frostingen och rör om till en slät smet.
8. Låt kladdkakan svalna (minst 30 minuter) innan du häller över frostingen och strör på kokosflingorna.
9. Låt svalna helt i kylen.
10. Redo att smarras!

Spana in reaktionerna på kärleksmumskladdisen vid tidpunkt 18:00 minuter i klippet om du är osäker på om du ska baka eller inte, haha!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av FORNI (@forni)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *