Välkomna nya bloggisar

Hej vänner!

Jag såg precis över lite statistik på bloggen för att få ett hum om hur många vi är här nu, och jag insåg att ni är över 9000 läsare per månad. NIO TUSEN! Jag har inte kikat på statistiken på flera månader, så jag höll på att trilla av stolen när jag insåg hur många ni är som hänger här nu. VÄLKOMNA <3

När jag startade bloggen här för drygt ett år sedan hade jag en tydlig bild av att bloggen skulle vara en plats där jag kunde skriva av mig, dela recept och prata om hälsa. Jag tycker att det har blivit en sådan plats men med mycket andra inslag också. Vad tycker ni som följt med sedan start, vad får ni ut av att klicka er in hit? Vad tycker ni bäst om och vad vill ni läsa mer om?

Jag förstår ju att många av er läser bebisuppdateringarna och får ständigt meddelanden på instagram om att ni hittat mig där via bloggen. Det gör mig alltid så glad när ni skriver och berättar. Jag vill ju veta vilka ni är också.

Hur som helst, på tal om att skriva av mig, prata hälsa och recept så ska jag ge er just det idag.

Hälsosnack

Är det bara jag som är lite trött på hur folk slänger med ordet wellness? Jag var tvungen att googla på ordet ”hälsa” och fick fram den här beskrivningen från Wikipedia:

Enligt världshälsoorganisationens definition från 1948, som är den mest använda, är hälsa ”ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande.

Jag tycker att den beskrivningen är klockren. Att hälsa handlar om att må bra i kroppen, i huvudet och få social stimulans. Man är ju inte ohälsosam för att man inte mediterar, eller super hälsosam bara för att man dricker gröna juicer varje dag. Det är flera pusselbitar som ska klaffa för att man ska kunna må så bra som möjligt. Och man behöver inte lägga ett pussel på en dag. En dag kanske den sociala biten är i fokus, en annan den mentala och en tredje den fysiska. Och en fjärde kanske lite av alla – och en femte kanske inte någon.

Det gör inget, vi är mänskliga.

Det handlar om att förstå vad som får oss att må bra och sträva mot det. Att gå vilse på vägen är en del av det hela. För hur ska vi kunna må så bra som möjligt, om vi aldrig får känna kontrasterna? Det är då vi listar ut det.

Recept

I perioder är jag inte alls sugen på mat vid lunchtid, utan något mer sött. Då älskar jag att dra ihop pannkakor! Det här receptet är näringsrikt, mättande och glutenfritt.

Ingredienser till ca 10 pannkakor

2 ägg
4 dl havremjölk
1,5 dl bovetemjöl

Vispa ihop och stek tunna, krispiga pannkakor i smör eller kokosolja på medelvärme. Servera med vispad kokosgrädde och dina favoritbär. Perfekt att strö över lite nötter och frön också, för extra näring och energi.

Puss på er!

    1. Hej Anna! jag är inte konstaterat glutenintolerant men märker att min mage inte mår bra av gluten (framförallt inte i för stora mängder). Jag äter absolut vete osv ibland (hallå en klassisk kanelbulle är ju magi!) men försöker undvika och extra mycket när jag bakar själv 🙂 kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *