Små ting jag gör för kropp och knopp

Innehåller annonslänkar

Låt oss prata lite hälsa, shall we? Mitt syfte med både blogg och instagram är ju just att inspirera er till att prioritera er hälsa. Sen gör vi ju alla det på olika sätt! Någon snöar in på en viss typ av kost, en annan träning och en tredje mindfulness. Det finns ju hur mycket som helst på detta spår, men det jag verkligen vill prata om är livsstilen. Oavsett vilka träningspass man kör eller hur ofta man mediterar så finns det ju vissa små saker som hjälper en på vägen till en sund livsstil. Så jag tänkte berätta för er om de saker som har fått mig att må bättre och känna mig mer balanserad i vardagen – bortsett från att äta sund mat, för det har ni ju koll på vid det här laget!

Ta hand om musklerna

Nu snackar jag inte styrketräning (även om jag tycker det är härligt) utan hur man tar hand om musklerna på andra sätt. Att få ont i nacken och ryggen känns som vår tids stora dilemma och inte är väl det konstigt, så många av oss sitter framåtböjda framför datorn. Sedan jag började använda foam roller varje morgon mår min kropp otroligt mycket bättre eftersom den hjälper till att massera ömma punkter som är svåra att nå själv.

Förutom foam roller så har jag tagit magnesium varje kväll i över ett år och skulle aldrig någonsin kunna tänka mig att sluta med det. Magnesium är nämligen muskelavslappnande och även om jag inte styrketränar på gymmet för tillfället så är det ju ett träningspass i sig att bära runt på en åtta kilos bebis. Låt oss säga att musklerna behöver lite hjälp på traven. Så rekommenderar detta STARKT! Ibland lyxar jag till det med ett bad och har i magnesium badsalt – det är en dröm för ömma muskler kan jag lova.

Connecta med andningen på morgnen

Att ta djupa andetag är ingenting jag tar för givet. Faktum är att jag nog inte tar särskilt många djupa andetag förutom när jag påminner mig själv.

När vi bara tar ytliga andetag får hjärnan oftast inte tillräckligt med syre, vilket bidrar med både trötthet och minskad energi. Det slutar oftast med att jag blir påmind när huvudvärken tränger sig på eller när jag börjar känna mig stressad och obalanserad.

Därför finns det nog ingenting som ger mig en så bra start på dagen som att connecta med mitt andetag (utom möjligtvis kaffe). För om jag tar mig ett par minuter på morgonen för att bara andas så följer det tänket med mig genom resten av dagen. Jag påminns om andningen när jag är ute och går, sitter och jobbar eller bär runt på en ledsen bebis och känner mig närvarande. Jag känner ett starkare fokus och reflekterar över saker och ting på ett mer sunt sätt.

Spendera mer tid i naturen

Jag älskar en skogspromenad i krispig höstluft men inte så mycket för själva aktivitets skull utan snarare för hur det påverkar mitt sinne. Ju mer tid jag spenderar utomhus, desto mer kommer jag ner på jorden och börjar reflektera över livet Jag tror att naturen kan påverka vårt sinnestillstånd på en så mycket djupare nivå än vi kan ana. Behöver lite skog i mitt liv så ofta jag får tillfälle <3

magnesium // foam roller // gua sha // lavendelolja // epsomsalt // CBD-olja // yogamatta

Läsa självutveckling

Det största jag gjort för mitt mind är att börja läsa mer självutvecklingsböcker. Det har hjälpt mig känna mig mer connectad med mig själv och min omgivning och bli mer närvarande i mina känslor. Och framför allt så har det fått mig att fokusera mindre på vad som är rätt enligt resten av världen och istället på vad som känns rätt för mig. Jag är aldrig så grundad och trygg i mig själv som när jag läser några sidor ur en sådan bok på kvällarna. Det jag tar in hänger liksom med mig genom dagarna och jag känner mig som den bästa versionen av mig själv.

Poddar på samma spår ger samma resultat för mig. Min favorit alla gånger är Robin Sharma på temat, både i bok-och poddformat.

Prioritera avslappning

Idag är sömn, återhämtning och avslappning något jag inte kompromissar med. Eller ja, sömnen är ju faktiskt som bortblåst nu med bebis men då prioriterar jag att gå och lägga mig tidigare istället. Men just det här att fokusera på återhämtning istället för kortsiktig njutning (scrolla på telen, kolla på tv) gör att jag blir utvilad på en djupare nivå och oftast har jag då också mer energi.

Det betyder inte att jag aldrig kollar på tv för länge, för det gör jag absolut. Men oftast inte när jag är stressad och trött ända in i märgen – då behöver jag få meditera, ligga i badet eller helt enkelt sova tidigt. Och jag droppar mer än gärna lite lavendelolja i min diffuser, eftersom lavendeldoften verkar avslappnande.

Jag har också blivit helt kär i att använda min gua sha på kvällarna eftersom den stimulerar musklerna i ansiktet och nacken, så att jag blir mer avslappnad. Det sparar mig en himla massa spänningshuvudvärk! Och på tal om kvällsritualer så tar jag CBD-olja när jag har svårt att sova, då somnar jag nästan alltid på ett kick efteråt. Lifesaver!

Motionera mera

Sist men inte minst, den tråkiga punkten. Motion, träning, rörelse. Men det är ju så att vi stimulerar så mycket bra hormoner när vi rör oss så det är inte så konstigt att det påverkar måendet så positivt. Jag tror inte att det finns någon mirakelträning, jag tror man måste få göra precis det som känns bäst för en själv oavsett om det är den hetaste träningsformen eller klassiska promenader. Du vet bäst vad DU mår bra av.

*

Det måste inte vara allt eller inget!

Bara för att man är en hälsosam person så behöver man inte avstå från livets alla frestelser. Vad vore alla gröna juicer, yogapass, bowls och raw-godis om man inte kunde unna sig en rejäl godispåse eller pizza ibland? Eller en dag framför tv:n? Jag la väldigt stor vikt vid detta förr, att jag hade ”misslyckats” om jag inte tränat en dag när jag hade tänkt eller om jag hade ätit en glass när resten av dagen varit hälsosam. Jag mår så mycket bättre och har en sundare inställning till livet nu när jag förstår att det är balans som är nyckeln.

Det måste inte vara allt eller inget, det måste inte vara några regler alls. Det enda som är viktigt är att man förstår vad man mår bra av och försöker få in det i sitt liv. Regler gör det oftast bara mer komplicerat, och ens hälsa ska väl inte behöva komma med jobbiga krav, tycker jag,

<3

  1. Jag har just hittat till din blogg. Är betydligt äldre än dig, men tänker väldigt mycket samma som du gör om hälsa, mentalt och fysiskt. Önskar jag haft mer av det tänket och kunskapen när jag var yngre. Men bättre sent än aldrig! Du inspirerar mycket, ville jag bara säga! =)

    1. Heej! Åh vad kul att du hittat hit ❤️ Tack snälla för dom orden. Och vad härligt att vi har samma tänk.
      Kul att du säger det, jag kan önska att jag blivit mer medveten tidigare ibland men man går väl igenom saker som gör en redo vid ”rätt” tidpunkt men också beroende på intressen såklart. Massa kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.