Från bodystore till skafferiet

Innehåller annonslänkar

Hej godingar!

Jag tänkte att jag skulle visa upp min senaste order från Bodystore. Jag handlar där rätt så ofta för att fylla på skafferiet med några favoriter men också för att testa nya hälsoprodukter.

Så häromdagen fick jag hem en salig blandning och därför tänkte jag berätta lite om dessa.

Ceylon Kanel

Jag älskar kanel och har insett att jag använder det i allt från gröt till olika bröd och granola. Ibland i indiska grytor.

Kanel innehåller ett ämne som heter kumarin, och får man i sig för mycket av detta kan det skada levern. Därför beställde jag precis min första påse ceylon kanel som innehåller mindre mängd kumarin, och har en lite mildare och sötare smak än den klassiska kanelen.

Finns HÄR!

Raw Kakao

Skillnaden på klassisk kakao och raw? Ingen värme används vid processen då kakaobönorna mals, vilket gör att alla fina näringsämnen behålls. Och näringsämnena är MÅNGA! Jag har ju skrivit flera gånger om att kakao är något av det nyttigaste vi kan äta näringsmässigt och så är det verkligen.

Den råa kakaon är lite ljusare i färgen men smaken är densamma. Använder alltid när jag bakar raw-godis! Tex den här smarriga chokladfudgen som blivit en ny favvo.

Finns HÄR!

Kokossocker

Om jag måste välja en typ av sötning som alternativ till vanligt vitt socker, skulle det vara kokossocker. Det har inte alls någon smak av kokos, det påminner snarare om en nötig kolasmak. Lite som muscovado socker, fast med fler näringsämnen bevarade.

GI-värdet på kokossoker är lågt, det ligger på 35 – till skillnad från honung som ligger på 70 och vitt socker som ligger på 97. GI står för glykemiskt index och är ett sätt att mäta hur snabbt blodsockret stiger. Sötning med högt GI gör att blogsockret pikar = man blir oftats trött och hungrig rätt snabbt. Lågt GI påverkar inte blodsockret lika hastigt och du känner dig förmodligen mätt och nöjd efteråt.

Finns HÄR.

Maca

Kommer ni ihåg när jag skrev om adaptogener? Maca räknas till dessa och är egentligen en rot som pulveriseras. Macan är lätt uppiggande och innehåller en massa näringsämnen samt fibrer, vilket gör den perfekt att använda i smoothies för att ge sig själv en extra näringsboost.

Macan sägs också påverka hormonbalasen positivt vilket jag tycker är mest intressant.

Finns HÄR.

Hampafrön

Äter nog hampafrön i princip varje dag när jag tänker efter. Älskar att strössla på gröt, grytor och sallader, ha i smoothies eller på mackor. Väldigt smakneutralt frö som innehåller massa bra vitaminer och mineraler. Dessutom bjussar fröna på alla essentiella aminosyror vilket gör dem till ett bra alternativ för extra protein.

Köpte mina från Garant nu beställer vanligtvis dessa.

Mandelmjöl

Det mjöl jag bakar med allra mest. Dels för att det är sjukt förmånligt att baka med till det mesta – har det i allt från bananbröd, morotskaka till kladdkaka – men också för att det blir sjukt gott och saftigt. Sen är mandel i sig ett av mina favoo-livsmedel eftersom mandel innehåller så många bra och viktiga vitaminer och mineraler.

Finns HÄR.

Vaniljpulver

Jag har alltid vaniljpulver hemma. Använder det i allt från bakning till gröt, smoothies och chiapudding. Ett bra alternativ för att få den goda vaniljsmaken och lite sötma fast utan något socker. Ren vanilj, helt enkelt. Man kan ju köpa vaniljstång också, men använder detta så pass mycket så att jag föredrar att ha en burk ståendes i skafferiet.

Finns HÄR.

*

Några andra saker jag brukar beställa från Bodystore är kokosolja och magnesium. Ett måste hemma hos mig.

Puss på er<3

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.