Tranås och första tanden

Hej godingar. Har ni en härlig helg? Vi tog bilen ner till Tranås i fredagskväll. Är alltid lite nojig över att åka så sent med tanke på Stellas sömn och att det är så viktigt med sovrutiner. Just nu är ju sömnen kaos. Det kan väl knappt bli värre dock så tänker att rutinerna får avvika ibland, precis som dom gör för oss vuxna.

Jag läste någonstans att sömnen är superviktig för bebisar just för att utveckla deras immunförsvar ordentligt. Ni kan ju bara tänka er hur nojig jag blir? Även om tidsintervallet från att hon somnar tills att hon vaknar ofta är runt 11-12 timmar så är det ju en himla massa uppvak där i mellan. Och jag blir frustrerad över att vi kämpat med det här i två månader nu.. både för min och hennes skull. Jag har alltid tolkat det som att det är behovet av närhet som styrt det här, och säkert i kombination med tillväxtperioder. Men vet ni vad, nu är första tanden är på g! Jag anade att något var på gång när hon hade varit extra ledsen på nätterna och mycket riktigt såg jag något litet, litet som stack upp ur tandköttet. Det var inte helt lätt att inspektera när Stellas favoritsyssla är att stoppa saker i munnen och tugga på dem men tillslut lyckades jag haha. Så just nu tror jag att detta är vad som spökar med sömnen mest men faktumet kvartår ju att hon vill ha bröstet en gång i timmen, minst.

Så den här Tranås vistelsen har blivit fokus återhämtning. Igår sov jag två timmar mitt på dagen och sedan somnade vi ändå vid 22. Har försökt spendera tid utomhus trots det tråkiga vädret och fick till och med till ett träningspass för första gången på jag vet inte hur länge? Och bäst av allt är att få tiden till yoga en stund varje dag, när någon kan passa Stella och jag får tillfället att connecta med mig själv och känna total närvaro i yogan. Magi.

Nu ser jag fram emot en ny vecka! Har haft riktigt dåliga kostvanor på senaste med massa småätande. Jag har inget problem med småätande i sig om det är en rimlig mängd men för mig innebär det tyvärr ofta att jag blir ur balans. Och vad jag verkligen vill och behöver just nu är att känna mig i balans. Både med kost, återhämtning, spirituellt och motion. Så det är mitt mission denna veckan. Har ni några mål för er hälsa? <3

Jag hoppas att ni får världens härligaste start på veckan. PUSS!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *