Mjölkstockning och fjärde språnget

Igår kväll kände jag hur kroppen gjorde ont och jag blev rätt plötsligt både yr och illamående. Corona, var ju såklart min första tanke. Men sen vaknade jag inatt med feberfrossa och kände hur ena bröstet gjorde så sjukt ont och förstod att jag har fått mjölkstockning igen.

Första gången jag fick det slog det till från ingenstans mitt på dagen och jag var helt förstörd. Den här gången har varit lite mildare men fyfan vad jobbigt det är. Att själv må så dåligt och samtidigt ta hand om en annan människa är verkligen ingen barnlek!

Men som tur är har Stella varit så himla snäll idag. Hon har skrattat och grejat med leksaker, hängt i babygymet och varit på allmänt magiskt humör. Jag märkte redan igår att det började vända för henne, för senaste två-tre veckorna har hon nämligen varit lite svårare än vanligt. Fortfarande en glad bebis men liksom mer krävande. Alla tre-fyra tupplurar per dag så har det tagit minst en halvtimme att söva henne och då alltid(!) på mig. Har jag försökt lägga ner henne innan hon somnat helt så vaknar hon till och störtgråter. Och så vagnvägrat på det.. hon har ju varit i fjärde språnget nu så har anat att det berott på det.

Men igår somnade hon för första gången i vagnen sen vi bytte till sittdelen. Alltså känslan när jag ääääntligen inte behövde förflytta henne från vagn till bärsele samtidigt som jag rullade vagnen hemåt från promenad. Svårslagen!

Idag har hon somnat varje nap i sängen på typ fem minuter, har inte ens behövt vagga henne innan. Så hade vi det ju alltid förut men nu känns det plötsligt som en ny värld? Haha! Kunde ju inte kommit mer lägligt heller med denna mjölkstockning. Sååååå tacksam.

Hur som helst hörni. Dagen har bara handlat om att överleva. Druckit sååå mycket kaffe, vatten med citron och inte fått i mig ett enda vettigt mål. Eller jo, jag drack en smoothie imorse med avokado, spenat, mango osv så lite näring har ju gått ner. Men sen har jag småätit på bananbröd och knäckemackor mellan varje nap. Och det är första gången någonsin som jag sovit precis varje gång Stella sovit på dagen och det var ta mig tusan välbehövligt.

Ikväll ska göra mackor till middag, rågbröd med färskost osv – bästa och enklaste middagen. Hett tips!

Superenkel och så god middag! På instagram har jag gjort en film hur jag gör dem 🙂

Puss på er gullisar, hoppas ni har världens bästa torsdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *