Att landa igen

Heej! Hur mår ni alla? Själv mår jag bättre än på länge. Igår hade jag en kväll helt för mig själv och kände att jag landade för första gången på flera månader. Livet har liksom gått i raketfart och jag faktiskt inte tagit mig tid till att reflektera över hur jag mår, vad jag vill eller vad jag behöver i mitt liv. Väldigt olikt mig! När man tappar fotfästet så som jag uppenbarligen gjort är det inte helt lätt att ”planera” in när man ska stanna upp och connecta med sig själv igen, det måste komma naturligt för att få rätt effekt på något sätt. Och det var precis vad som hände igår. En egen liten stund av att ta ett bad, tända ljus, krypa ner i en nybäddad säng och läsa en ny bok på temat hälsa. Inga distraktioner what so ever. Kände mig så full av ny energi och livskraft efter mindre än en timme och det blev en så värdefull stund för mitt mående.

Det är märkligt ändå. Vart jag än ser så tycks alla kvinnor bli extra medvetna om sitt välmående och gör allt för för att boosta sig själva och bebis under graviditeten. Men jag, som ändå har en passion för välmående, gör precis tvärtemot. Jag har tappat en gigantisk del av det som stavas hälsa för mig och istället hamnat i något slags mönster som bara går ut på att ta mig från A till B. Kanske för att jag påverkats så pass mycket mentalt under båda mina graviditeter att prioriteringarna har slängts om. Kanske har jag typ blivit personlighetsförändrad i och med all omställning som sker i kroppen i samband med en graviditet. Jag vet inte, men oavsett vad som pågår i mig just nu så vet jag att sekunden jag går från att vara gravid till tvåbarnsmamma, så kommer skiftet till den Amanda jag vet och strävar efter att vara.

Nu är det inte alls långt kvar och jag ska göra mitt allra bästa att behålla känslan av att vara grundad så länge jag bara kan, och förhoppningsvis tills förlossningen. För då mer än någonsin så vet jag att jag behöver det där lugnet och tilliten till mig själv och att allt kommer gå precis som det ska.

<3

Till vänster: det härligaste som finns både som gravid och inte. Epsomsalt* (avslappnande badsalt med magnesium) och vetekudde*. Och såklart: en bra bok som ger inspiration!
*annonslänkar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *