Morgonstund har guld i mun

Godmorgon vänner.

Klockan närmare sig 07 och jag har varit uppe en timme vid det här laget. Vaknade av en bebis som sov väldigt oroligt inatt och morgonsolens ljus som letade sig in i sovrummet. Det är alltid lite lättare att ta sig upp tidigt när det är ljust tycker jag, precis som jag alltid känner mig som en lite lyckligare människa under sommarhalvåret. Solen alltså <3 måste nog skaffa ett utomlandsboende för vinterhalvåret i framtiden.

Det finns något kraftfullt i att få starta dagen tidigt. Och ensam. Jag älskar rutiner men som mamma så får man liksom ta rutinerna lite där orken finns. Många gånger får sömn gå före, det finns liksom inget alternativ när man har så dåliga nätter som vi har. Men när orken finns – oj vad jag älskar att få min morgonstund. På med en kanna kaffe, rulla ut yogamattan, sätta på diffusern med lavendeldoft, Yoga Feels listan på spotify och bara andas. Få saker skapar ett sånt lugn i mig. Ännu mer sedan jag blev mamma, för som ni andra föräldrar vet så tenderar dagarna att bli ganska intensiva när man är hemma med barn. Man hinner inte alltid det man vill, saker blir sällan som man har tänkt sig och det sprider sig sakta men säkert ett leksaks-kaos över hemmet. Då behöver iallafall jag få den där extra dosen egentid innan allt startar, för att kunna vara mitt bästa jag under dagen.

På tal om att vara ”sitt bästa jag” så har jag otroligt dåligt tålamod och kanske lite extra kasst nu när Stella gärna testar gränser. Säger jag nej så skrattar hon och markerar jag att någonting inte är okej så tittar hon på mig och fortsätter. När det ska nattas är det en brottningsmatch utan dess like och varje matstund blir ett matkrig. HUR behåller man tålamodet? För att ta några djupa andetag funkar ta mig fan inte, haha. Jag är säker på att ni andra erfarna föräldrar har massa smarta tips?

Nu ska jag dricka upp mitt morgonkaffe innan det kallnar och innan familjen vaknar. Jag hoppas att ni får en megafin dag i vårsolen! Puss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *