Att komma ur en dålig spiral

Jag har en så härlig känsla i hela kroppen just nu. Den skaver, har träningsvärk och smärtar egentligen – men det känns ändå som att varje liten cell är lycklig och full av liv. Så har det känts i ett par veckor nu. Är det våren kanske, som levererar pirr och förväntan? Jag tror nog det. Delvis. Ser tillbaka på vintern och allt det gråa och känner liksom att ja, det var på tiden att den är förbi. Inte på grund av vädret, utan mest på grund av hur min sinnesstämning har varit. Jag har känt mig långt ifrån mitt bästa jag och när jag tänker tillbaka så ser jag inte en bra period i livet. För så blir det ju ibland, att man har perioder som bara osar glädje när man tänker tillbaka. Och så dom perioder där man känner att allt inte var som det skulle.

Men vad var egentligen dåligt? Jag skulle säga att jag hamnade i ett väldigt negativt mönster på många plan i livet. Kände mig låst, begränsad, såg mest hinder, kände mig ur balans och helt enkelt inte som mitt rätta jag. Inte varje dag, men allt för ofta.

Det som slår mig är att hur hälsosamt man än äter, tränar eller lever – så spelar dom sakerna knappt någon roll när tankar och känslor inte är på en sund frekvens. Då kommer inte ens glädjen till en när man gör en massa ”bra” saker för kroppen och sinnet, för man är på något sätt bara inställd på att ta sig genom dagen. Lika snabbt som man bockade av den där meditationen så är man tillbaka på ruta ett.

Egentligen är de ju inte så konstigt att livet har sina tydliga up’s and down’s. För när något väl skaver är det så lätt att hitta fler saker som skaver, och rätt vad det är så är man inne i en spiral som äter upp en inifrån. När man på något sätt blir uppslukad av negativitet och bara gör sådant som känns bra i stunden istället för att tänka långsiktigt. Som att scrolla på telefonen för länge, stressa upp sig för ofta, välja bekvämlighet framför fysisk aktivitet, och så vidare. Jag vet inte hur jag tog mig ur.. men det är en enorm lättnad att vara på andra sidan igen.

Kanske är det alla timmars läsning om självutveckling som gett mig en skjuts. Kanske att jag kommit igång med träningen och endorfinerna sprutar åt alla håll. Kanske är det helt enkelt våren.

  1. Vad härligt att höra att du känner lyckliga vårkänslor!
    Det stämmer verkligen i det du beskriver, tankar och känslor spelar en så stor roll och är en viktig grund för att de övriga ingredienserna ska stämma!
    Hoppas du får en fortsatt fin vecka och påsk! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *