När man stressar sig själv

Hej vänner,

Haft dåligt samvete att jag inte skrivit på ett tag. Förra veckan var hektisk, minst sagt. Varje ledig stund har jag jobbat och sedan försökt balansera det med att umgås med vänner och familjen, för att inte bli helt tömd på energi. Försökt känna in vad jag behövt för att må bra, viktigt att komma ihåg hur stor del det sociala spelar in på ens välmående.

Så jag har känt mig ganska stressad. Ingen press utifrån dock, utan det är hundra procent jag själv som skapar känslor av stress. Ni vet hur det är, när man har för mycket på sitt bord, så man glömmer bort att ta ett djupt andetag, prioritera och planera. Jag hamnar ofta väldigt mycket uppe i huvudet då och har svårt att vara närvarande.

Jag har upptäckt att det blir svårare och svårare att få till jobb på dagarna för Stella kräver så otroligt mycket mer uppmärksamhet nu, och den vill jag ju ge henne. Samtidigt så älskar jag mitt jobb och tycker att precis allt jag får göra är det roligaste jag kan tänka mig, och det är just därför jag blir stressad. Jag vill så gärna jobba, jag har massor av kreativa idéer som jag inte får utlopp för eller hinner, och när jag väl har tid att jobba är klockan ofta efter åtta på kvällen – då är jag helt slut från dagen och minns inga av mina briljanta idéer haha. Så då försvinner ju tyvärr det härliga med jobbet, för allt måste gå snabbt. Ni vet? Jag vill känna att jag kan göra allt med precision och kärlek, för jag älskar att få skapa.

Vi är i en situation hemma nu där Adam har börjat på en ny firma och har jobbat non stop, så vi är båda två helt slut. Han behöver en paus från jobbet och jag behöver en paus från att vara mamma = omöjlig situation, hehe. Efter nyår behöver vi hitta en ny lösning för att få hela ekvationen att gå ihop iallafall, för jag är inte villig att lägga varken blogg eller jobb åt sidan, det är för roligt helt enkelt. Men helt ärligt, jag ska inte klaga för alla har ju inte ett jobb som man älskar, och jag är otroligt lyckligt lottad som har både det OCH får vara mammaledig med världens finaste bebis.

Jaja! Hur mår ni då? Ser ni fram emot jul, ledighet, mängder av julgodis och glögg? Jag lovar att ni ska få minst två goda recept den här veckan och dessutom kommer det två recept på juldesserter på magasinet imorgon. Men så länge kommer ett matigt recept som jag tror ni kommer gilla från min insta. Puss!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Wellnessmandy (@amandajenninger)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *