Magiskt gott Glutenfritt bananbröd

Godkväll kära ni! Senaste veckan har jag experimenterat med glutenfritt bananbröd och haft ett ganska så specifikt resultat i åtanke. Jag älskar nämligen bananbrödet som serveras på Body Buddy, så jag ville försöka återskapa något i stil med det.

Det har tagit fyra försök och en hel del research kring temperatur, hur ingredienser påverkar varandra och tips på hur man får till ett saftigt glutenfritt bananbröd – och en massa annat.

Det glädjer mig att berätta att JAG HAR FÅTT TILL DET!

Imorse sov jag och Stella ut till klockan 10 och då vaknade jag både energisk och målmedveten. Jag ska lyckas idag, tänkte jag triumferande. Var nämligen helt säker på att det här skulle bli sista försöket. Så jag satte på en kanna kaffe och drog igång med bakandet direkt (eller ja, efter en omgång amning + blöjbyte och tittut leken med en glad bebi). Det går supersnabbt att blanda ihop och ska sedan gräddas i drygt en timme.

Jag lät brödet stå tills eftermiddagen och svalna, innan jag skar upp och plåtade det. Ja, jag var otålig som satan. Men HERREGUD SÅ GOTT DET BLEV! Lite mer som en banankaka än bröd egentligen för det är ganska sött och behövs egentligen inget pålägg till. Men välj själva hur ni vill äta det! Det blev så saftigt och både perfekt smak och konsistens. Här kommer receptet på världens godaste bananbröd.

glutenfritt bananbröd

Ingredienser

3 bananer + 1 till topping
3 ägg
2 dl mandelmjöl
2 dl bovetemjöl
1,75 dl kokossocker
0,5 dl agavesirap
1,5 dl cashewnötter
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 dl kanel
3 msk chiafrön
2 msk kokosolja

+ bakplåtspapper

Gör såhär

Sätt ugnen på 180 C varmluft. Mosa bananerna i en bunke och blanda ihop med ägg, kokosolja och agavesirap. Blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke och vänd över denna i den kladdiga smeten. Rör om alltihop snabbt och häll ut i en brödform med bakplåtspapper i. Skär den sista banen mitt itu och placera ovanpå, tryck till så den glider ner en bit.

Ta en sprayflaska med vatten och spruta några gånger på bananbrödet innan du sätter in det i ugnen. Detta ger en knaprig yta! Grädda sedan i nedre delen av ugnen i 50 minuter. Spraya med vatten igen efter halva tiden samt när du tar ut brödet ur ugnen. Låt svalna helt innan du skär upp. Förvara svalt i upp till en vecka – NJUT!

 

  1. Men va!? Min favvokaka också och jag har flera ggr försökt få tag på receptet hos Bodybuddy, frågat om man kan få köpa det eller så. Har gjort många experiment själv, men aldrig lyckats. Har frågat vid olika tillfällen hos BB vilket typ av socker, mjöl osv det innehåller och samlat på mig svaren för att försöka återskapa den hemma. Ska bli så spännande att testa ditt recept. Använder du väl mogna bananer eller så?
    Tack för att di delar 🤗

    1. Haha älskar att fler tänker som jag och vill återskapa!! Det är för gott hos BB alltså. Det har varit måååånga misslyckade försök och jag skulle säkert kunna försöka ännu fler varianter men detta är så nära jag kommit 🙂 Jag använder absolut mogna bananer, blir bäst så! Gärna att de börjat bli lite bruna. Och stora sådana!
      Lycka till!! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *