Glutenfria Chocolate Chip Cookies

Hej godingar! Hoppas ni mår bra?

Jag har haft en rätt härlig dag. Vaknade pigg och glad i god tid, gjorde en smoothie till frukost och begav mig sedan ut på en promenad i vårsolen och passade på att handla snacks till bb-väskan. Vad hade ni i era? Och önskar ni att ni hade haft något annat? 🙂 Jag kittade upp oss med nötter, bars, mörk choklad, lösgodis och så har jag en påse av mina glutenfria kanelbullar som ska med också. Hej sockerkick…

Eftermiddagen har sedan bestått av Netflix och ett bad i vanlig ordning och som vanligt har tiden sprungit iväg och nu är den snart middagsdags? Jag kan inte begripa hur dagarna kan gå så fort trots att jag inte gör någonting! Visst har jag små projekt varje dag men att dagarna ändå flyger förbi är så sjukt. Antar att man verkligen behöver denna vila i slutet av graviditeten.. 5 dagar till BF idag! <3

Hur som helst så ville jag dela ett recept på glutenfria chocolate chip cookies som jag bakade häromdagen! Sååå goda och enkla att baka – och om du vill går det bra att skippa den vita chokladen helt. Den mörka chokladen i receptet går också att byta mot den kakaohalt som du föredrar. Jag använde 70 %.

Glutenfria Chocolate Chip Cookies

Ingredienser

3 dl rismjöl
200 g mörk choklad
125 g smör
2 dl kokossocker
1,5 dl björksocker
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
En nyp salt + flingsalt att toppa med
100 g vit choklad (gärna chokladknappar, så slipper du hacka!)

glutenfria chocolate chip cookies
På plåten innan tillagning – de blir nästan dubbla i storlek så ha mycket mellanrum!

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Börja sedan med att smälta den mörka chokladen och smör i en kastrull på medelvärme.
3. Vispa ihop ägg och socker med elvisp i ungefär 5 minuter, tills smeten är fluffig.
4. Vispa sedan ner chokladblandningen ihop med ägg och sockerblandningen.
5. Blanda sist ner alla torra ingredienser i tills allt är väl blandat.
6. Hacka den vita chokladen och blanda ner i smeten – men spara en del till topping!
7. Häll ut ungefär 6 kakor per plåt och toppa med resten av den vita chokladen + lite flingsalt.
8. Grädda i ugnen i ungefär 10 minuter. Ta ut ur ugnen och låt de svalna helt innan servering. Förvara i en förslutningsbar burk.

ENJOY 🙂

  1. Mina tidigare förlossningar hade jag med mig lite godis o choklad typ. Festisar med sugrör.. man har antagligen inga händer fria, man kanskr håller sig i gåbordet eller lustgasen för glatta livet o behöver lite energi o då är ju sugrör perfekt😅
    Annat så får man ju allt på förlossningen, tex saft o milkshake…
    Socker är bra för då får man lite snabb energi så tycket du packat bra🤗 det kommer en tid efteråt när man kan tänka på att inte äta socker liksom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *