Så valde vi golv till vårt hus med Bjelin!

I samarbete med Bjelin

Att bygga hus innebär att ta extremt många spännande väl och botanisera bland mängder av inspiration inför dem. Ett av de absolut roligaste och mest genomtänka val vi gjorde till huset var vårt golv.

Som många av er vet så har vi gjort en hel del på egen hand under husprocessen och golvet var ett av dem. Ganska snabbt och efter många lovord fastnade vi för Bjelin, som erbjuder så kallade ”klickgolv” som just ska vara enkla att lägga själv! Adam som inte ens kunde hänga upp en gardinstång innan vi började bygga hus lade alltså ungefär 150 kvm plankgolv HELT själv. Jag är så imponerad! Han tyckte att processen var så smidig och till hjälp hade han massor av bra instruktionsfilmer från Bjelin som kunde guida honom från start till slut.

Att välja rätt golv

Vi var ute efter en ljus och luftig känsla i vårt hem, samtidigt som vi ville ha ett tåligt golv. Till en början velade vi fram och tillbaka mellan plankgolv och fiskbensparkett men landade tillslut i att breda plankor skulle passa absolut bäst i vårt hus.

Det var tur att vi fortfarande bodde i Stockholm under byggprocessen för då kunde jag kika förbi Bjelins showroom ett par gånger innan vi landade i vårt slutgiltiga val. Vi fick fantastisk hjälp av Bjelin med att väga för och nackdelar och som guidade oss genom utbudet. Till slut landade vi i det härdade ekgolvet Larvik 3.0 XXL. Jag fastnade för det här golvet dels för att planken var så breda, men även för känslan som det ger i kombination med nyansen. Jag tycker att Larvik gav exakt det intrycket som jag hade hoppats på, till och med över förväntan.

Bjelins golv

Bjelins breda plankgolv är tillverkat med en patenterad teknik för att härda trä och göra det starkare. Den serien som kallas 3.0 har en borstad, lackerad yta och ett mattlack som klarar av ett hem i rörelse, till exempel med små barn som springer runt och busar! Golvet har också en vattentät fog som förhindrar vätskor från att sippra genom sömmarna och skada undergolvet. PERFEKT för oss – även om det var utseendet som var det mest avgörande i vårt val av golv – men helt klart ett väldigt stort plus i kanten.

Läs mer om Bjelins härdade ekgolv 3.0 XXL!

Bjelin

Bjelin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *