Husbygget: Del 2

Heej bästa ni!

Det är dan före dan före dopparedan och vi har precis anlänt till Tranås för julfirande. Det första vi gjorde när vi kom ner var dock inte att baka knäck eller klä gran – vi åkte givetvis ut till vårt hus på stört. Med det sagt, visst är det väl dags för husbygget del 2?

Jag inser att det är flera månader sedan (mars för att vara exakt!) som jag skrev första delen om husbygget och det har ju hänt otroligt mycket sedan dess. Då hade vi precis haft en första sittning med arkitekten och visste knappt hur huset skulle se ut. Efter ett par sittningar hade vi en färdig ritning och det var faktiskt inte helt lätt – det är så mycket man vill få till samtidigt som man måste förhålla sig vad man vill allra mest och såklart – vad ens partner vill. Vi fick båda kompromissa med vissa saker för att få ihop andra. Men slutresultatet känns faktiskt helt otroligt.

Adam har gjort ett jättejobb att rodda med alla snickare, elektriker, plattläggare mfl som arbetar med vårt hus och jag skulle ljuga om jag sa att jag har varit särskilt delaktig. Fördelen är att han är bekant med de flesta i stan och därför har det fallit sig ganska naturligt.

Hur som helst så började själva huset ta form under oktober. Då började markarbetet och sedan gjutning av plattan. Nu, så här lagom till årsskiftet, är alla ytterväggar klara och alla innerväggar på nedervåningen. Dessa ska så småningom bli ”riktiga” väggar med gipsskivor på, men än är det ett tag kvar tills dess. Taket är lagt, ytterdörrar är på plats och 98 % av alla fönster. YEY!

Nästa steg blir att sätta panelen på huset och det kommer faktiskt kännas otroligt för SOM min karl har kämpat med att lasera alla dessa miljoner plankor. Jag har väl hjälpt till med ynka 5 %, hehe, men att ta hand om barn är ju en del i det hela också 🙂 Att lasera panelen har varit och kommer vara det största projektet som vi gör själva, det har därför tagit upp enormt mycket av vår fritid. Så riktig dröm att få se den PÅ huset snart. Och det innebär också att det inte är långt kvar tills det händer mer inomhus!

Vid det här laget börjar det bli hög tid att tänka på val av golv, nyanser på väggar och materialval i kök och badrum, även om det fortfarande är ett tag kvar tills allt detta ska beställas. Vi måste även välja och beställa trappa och räcke! Jag ska erkänna att detta är den delen som jag tycker ska bli allra roligast, så jag kan knappt bärga mig. Ska bli så kul att dela mer av detta med er när vi är i det stadiet! Här kommer lite bilder från nuläget så länge.

Så här ser det ut från vägen till i nuläget. Vi har höjt upp huset för att få maximalt med utsikt över sjön, så kommer behöva jämna till marken rejält när huset är klart. Förmodligen även ha en trappa upp mot ingången och en något lutande garageuppfart. Trädgårdsprojektet är ju lååååångt borta men snälla vad jag längtar efter det också.
En liten skymt av terassen på övervåningen som går från vårt sovrum bort mot vardagsrummet. Den valde vi att maxa för att kunna nyttja utsikten mot sjön och även kvällssolen, som den bortre delen av terassen kommer bada i om sommaren. Här blir det betonggolv och smidesräcke är tanken! Ser redan nu framför mig hur jag öppnar upp glasdörrarna på morgonen och rullar ut min yogamatta när solen stiger över sjön… DRÖM.

Här har jag skrivit om husbygget del 1! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *