4 månader bebis och sleep regression

Jag har precis lagt drygt tre timmar på att natta tjejerna och som äntligen sover. Adam är iväg ikväll så nattning föll helt på mig, och nu börjar det bli rätt trixigt att natta båda två alltså. Första månaderna kunde Molly enkelt somna lite varsom, men nu måste man ju aktivt natta henne. Och super-spralliga-Stella är ju den mest intressanta någonsin, som absolut inte kan sitta still och vara tyst i ett par minuter haha. Alltså omöjlig ekvation. Ska jag berätta hur jag löste det? Jag satte Stella framför tv:n efter en timmes försök att natta Molly, och så gav jag henne en klubba om hon lovade att sitta kvar där. Vad gör man inte för att lösa situationer liksom?? Sen skulle Stella nattas, och då vaknade Molly.. så det har varit en jäkla massa spring så att säga.

På tal om sömn så googlade jag  ”4 månader sömn bebis” idag och upp kom mitt gamla blogginlägg från när Stellas sömn blev kaos. Haha! (Finns HÄR). Jag var ju egentligen ute efter lite tips på vad tusan som händer vid fyra månader och hur man ska hantera den så kallade 4 month sleep regression. Har ni några tips?

Molly sover dock helt okej om nätterna. Jag nattar oftast runt 18-19 och sen vaknar hon runt 06. Där i mellan är det allt från 3-8 uppvak för mat men snittet ligger väl på ca fyra gånger skulle jag säga. Men på dagarna… herregud. Alltså hon sover MAX 30 minuter i stöten. Det är så jäkla frustrerande. Lägger typ 15-30 minuter på att vagga eller gunga i vagnen för att hon sen ska sova lika länge? Man hinner ju inte ens ta ett andetag så är hon vaken igen haha. Hoppas detta går över snarast!

Nu är jag så sliten så jag kolar vilken sekund som helst känns det som. Ska ta en blixtsnabb dusch med öppen dörr (ger mig fan på att någon av dom vaknar under tiden), göra min hudvårdsrutin i ultrarapid fart och sedan krypa ner med hoppet om en bra natt. Vi hörs snarast!<3

 1. Uppskattar verkligen din blogg och de ämnen du skriver om!

  Jag har själv en 8 månaders bebis och en 8 årig son. Min 8 åring vaknade alltid efter 30 min på dagarna när han var bebis. Det enda som eventuellt kunde få honom att sova längre var att gå ut med vagnen. Han sov också ok på natten. Vaknade några ggr bara.

  Min 8 månaders gillar också att vakna efter 30 min på dagarna. Även med honom funkar vagnen ok. Han so er inte lika bra på natten. Men där funkar white noise och sleepyhead babynest ( både det lilla och det stora)

  Experterna säger att det handlar om att lära bebisen att somna in själv. Då lär de sig att somna om även om de vaknar efter första sömncykeln. Men det är lättare sagt en gjort.

  Det löser sig med tiden. Gjorde i alla fall det med den äldsta. När deras sömncykler blir längre.

  Bästa hälsningar Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *