Jag har blandhy och det här är min hudvård just nu

Innehåller annonslänkar

Jag ska erkänna att jag är lite smått galen i hudvård. Jag älskar att testa nya produkter och läsa på om ingredienserna. Och jag älskar att hitta samband med maten som jag äter! Maten jag äter har en tendens att visa sig i min hy och jag tycker det är så intressant hur vissa ingredienser jobbar lika både ut-och inifrån.

I vintras hade jag en hudvårdsrutin som jag var otroligt nöjd med och som skyddade min hy mot kylan. Nu när vi går mot varmare tider så har jag successivt bytt ut vissa produkter (många får dock vara kvar) eftersom jag känner att de passar bättre just nu. Sen har jag såklart några favoriter som alltid får återkomma.

Jag har blandhy, det vill säga jag har både torra/normala partier men också en del som blir oljiga och har större porer, så jag försöker anpassa min hudvård efter det så att min hy får andas. Sedan har jag fortfarande en del pigmenteringar kvar efter graviditeten, men det är inget jag stör mig särskilt mycket på.

blandhy hudvård

 Dermalogica Superfoliant // Medik8 rengöring // Klairs Toner

Förut tyckte jag att rengöring var det tråkigaste som fanns och satsade hellre fullt ut på olika serum, krämer och masker. Men sanningen är ju att alla dom produkterna inte gör jobbet korrekt om man inte har grundat rätt med rengöring. Nu tycker jag det är så härligt att stå i badrummet och göra rent huden ordentligt, och ovan ser ni tre rengöringsprodukter som förmodligen kommer stanna i mitt badrumsskåp länge.

Peelingen från Dermalogica har jag faktiskt använt sedan 2017 och kommer nog aldrig någonsin att sluta älska. Det är en scrub i pulverform med aktivt kol som tar bort föroreningar supereffektivt och lämnar den lenaste, slätaste huden ni någonsin skådat. Jobbar även aktivt med syror för att lösa upp porer och jämna ut hudytan. Anyhow, utöver dessa tre så använder jag Elemis Cleansing Balm för att lösa upp mitt smink. En riktigt hypad produkt just nu och inte så konstigt när den boostar huden med massor av kollagen!

blandhy hudvård

Rice Pack mask // Pro Balance Moisturizer // Propolis Ampoule

Dr. Ceuracle är ett nytt favoritmärke hos mig som satsar på koreansk hudvård. Jag vill typ ha allt från dom? Även från Klairs hehe (jag sa ju att jag är galen i hudvård). Jag går igång på ingredienslistorna på varenda produkt och har blivit lite småkär i allt jag provat. Favoriterna är dock dessa tre! Rismasken, ansiktskrämen som skyddar hudbarriären och så mitt älskade serum (detta är min andra flaska som snart är slut!) som ger en massa, massa fukt, ljusar upp pigmenteringar och reparerar skadad hud. ÄLSKAR.

blandhy hudvård

Filorgas ögonkräm är drömmen för mörka ringar

blandhy hudvård

Mantle Dream Mask // Calm Balm // CBD-olja

Kanske ska låta denna bilden tala för sig själv henne? Min andra flaska CBD olja som är slut. Och balmet är havltom pga världens bästa grej att ha på läpparna? Ansiktsmasken har jag precis börjat använda som någon form av nattkram/nattmask ett par gånger i veckan och det jag älskar med alla dessa produkter från Mantle är att så fort jag applicerar dem så är det som att ett lugn sveper över mig. Placebo eller inte så är det en bra jäkla härlig effekt.

Necessären är från Bon Voy. Har ni inte spanat in dom redan – gör det! Innerväskan är uttagbar så man kan tvätta den vilket enligt mig är så smart så det finns inte? Dessutom kan man kombinera färger på dom lite som man vill så att man får den precis som man vill ha den! Finns HÄR.

*

Puss på er mina fina läsare!! Så glad för alla kommentarer ni lämnar och för att ni fortsätter kika in här trots brist på dagliga uppdateringar. Ni är bäst <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *