Burrata sallad med nektariner och svart ris

Nu vill jag dela ett MAGISKT recept med er. Burrata sallad är på riktigt typ världens enklaste och så.j*vla.gott.

Alltså kombon burrata, nektariner och svart ris är ta mig tusan himmelsk! Och med valnötter på… mums. Utan att överdriva så har jag ätit den fyra gånger på en vecka.

Den blir godast om det svarta riset har svalnat tycker jag, men har man inte tid att vänta på att det ska koka 45 minuter (ish) och sedan svalna på det, så funkar det faktiskt super med råris eller quinoa också.

Tips: koka upp svart ris för flera portioner och låt stå i kylen, och rör ihop vinägretten (dubbla eller trippla receptet) i förväg. Då kan du få en fräsch burrata sallad till lunch flera dagar i veckan! Bara att hälla ner lite sallad i en matlåda på morgonen, på med riset, vinägrett och burratan. Släng på några basilikablad och ha med nektariner och valnötter till jobbet som du hackar upp på plats. Piece of cake!

Burrata sallad

Ingredienser för två portioner:

Svart ris (se förpackning för instruktioner och mängd)
2 st Burrata, tex från Zeta
En påse machesallat
Några sockerärtor
2 nektariner (persika funkar också!)
0,5 dl valnötter

Minst 1/2 kruka basilika

Vinägrett:

0,5 dl olivolja
3 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
Rikligt med salt och svartpeppar

Gör såhär:

Börja med att koka upp det svarta riset enligt anvisning i god tid och låt svalna. Beroende på sort är tillagnings tiden ca 45 minuter.

Blanda ihop alla ingredienser till vinägretten.

Hacka sockerärtor och nektariner i bitar, blanda ihop med machesalladen. Blanda sedan ihop med det svarta riset och lägg upp på tallrikar. Toppa med varsin burrata, hackade valnötter och ringla över vinägretten. Voila!

Passar lika bra som vardagslunch, som till middag en fredagkväll med ett glas vin till. Kanske lite charkisar till förrätt?

Puss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *