Livet med en tre månaders bebis

Idag blir Stella tre månader – hurra!

Och som hon har utvecklats, vår lilla tre månaders bebis. När man följer sitt barns utveckling så inser man hur otroligt mycket som händer på så kort tid. Små saker, som säkert ingen annan tänker på, men oj vad stort det känns.

Mående och utveckling

Ja hörni, helt plötsligt så kan hon liksom rulla över på sidan och hålla i saker? Och kan typ hålla upp huvudet helt själv! Hon ler, skrattar och pratar och blir allt mer högljudd – det är urgulligt.

Allra bäst humör har hon på morgonen. Då snackas och skrattas det för fulla muggar! Och tur är väl det när man ibland inte haft världens härligaste natt, för då vänder hon mitt humör på ett kick. Det är också en fröjd för ögat när jag ställer mig med henne framför spegeln, oj oj vad kul hon tycker att det är. Hon brister ut i världens gulligaste leende och sen blir hon typ generad över sin spegelbild haha.

Förra månaden skrev jag att hon precis hittat sin högra hand och stoppar den i munnen frekvent. Nu gör hon detsamma med vänster. Ger mig lite mer press på att pyssla om hennes naglar, som jag inte riktigt är en stjärna på än om jag ska vara ärlig. Det är ju inte helt lätt att fila dem och så måste man ju göra det så himla ofta!

Ja hon verkar ju må toppen, och utvecklas i rätt takt verkar det som. Magproblemen är som bortblåsta, pysventilerna har vi slutat med, men ger fortfarande Sempers Magdroppar för att hålla igång magen.

 

tre månaders bebis
Morgonfrillan haha. Och så stark i nacken nu!
Det är lyx om man får dricka morgonkaffet varmt hehe

Vikt och längd

Nu i semestertider så har vi inte varit hos barnmorskan på länge så vi tog saken i egna händer och försökte mäta och väga. Då kom vi fram till att hon är 63 cm och väger 7 kg. Det är SJUKT. Alltså min rygg och mina axlar – de känns som de sjunger på sista refrängen så att säga. Hur ska jag orka bära henne? Hon är alltså en tre månaders bebis som snart vuxit ur strl 62 (68 är fortfarande lite för stort) – det måste ju vara way over average? Men så länge hon mår bra är det ju toppen!

Sömn

Alltså får inte riktigt bukt på det här med sömnen. Vissa nätter sover hon sååå bra och andra så grejar hon hela natten. Typ sparkar, pratar, spottar ut nappen 24/7 osv..

Vi har henne mellan oss i sängen nu, men börjar tänka att det kanske är dags att lägga över henne i spjälsängen? Vad tror ni? Tycker det är så mysigt att ha henne i sängen men samtidigt kanske hon sover bättre om hon får ligga ostört. Nu varierar det hur ofta hon ammar på natten också, ibland är det kanske två-tre gånger, ibland upp emot åtta. Men orkar man lyfta upp och i en spjälsäng så många gånger under natten?

Föresten, är det för tidigt för en tre månaders bebis att få sömnrutiner? När fick era bebisar det? Dela gärna <3

I vagnen sover hon iallafall som en ängel. Vill väcka henne varenda gång.

Här har jag skrivit om andra månaden! (klick)

  1. Vi började med rutiner när vår bebis var närmare fyra månader. Strax innan hon blev fyra månader började vi följa rulla vagns sovschema (tips!) och nattade samma tid varje kväll. Det gick såklart sådär i början men vi har hållt i och nu somnar hon nästan samma tid för natten varje kväll. Så värt att få egentid på kvällen! Och det verkar som de flesta bebisar älskar rutiner 🙂

  2. Vår bebis är 11 veckor och har precis växt i storlek 62.
    Vi brukar natta honom i spjälsängen och när han vaknar för mat så brukar jag lägga över honom i vår säng och så sover han vidare där. Vissa nätter lägger jag tillbaka honom i hans säng, ibland sover han hela natten mellan oss eller delar av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *