En ny kärlek

Godmorgon!

Jag gick upp för lite mindre än en timme sedan men har redan gråtit i flera omgångar.

Vi hade en lite tuffare natt än vanligt och jag hade enkelt kunnat snooza ett bra tag till. Men när kämpar mig ur sängen lite groggy, drar upp gardinerna och säger ”Godmorgon Stellis!” så tittar hon på mig förvånat med sina stora blåa ögon, för att sedan brista ut i världens största leende. 

Då är det som att hela världen stannar. Herregud vad jag älskar mitt barn. Och tårarna svämmar över.

När kaffesuget smyger sig på bär jag in henne i köket och sätter ner henne i babysittern, hennes favorit, medan jag slår på morgonkaffet. Jag böjer mig ner, tittar på henne och ler stort. Det tar någon sekund innan hon ler tillbaka och gör ifrån sig ett skarpt ljud (som jag är helt säker på är någon form av lyckoskratt) och gör en massa ”ooo” ljud. Som att hon vill berätta något för mig. Och även om det inte är första gången det händer så kan jag inte hålla tårarna borta.

För det slår mig att varenda liten ny grej hon gör är lika fascinerande. Ni vet, såna saker som när man inte har barn själv, inte riktigt kan förstå. Någon säger ”mitt gjorde det här idag!” och man blir glad för denna, men man kan inte riktigt relatera till det häftiga. Och så plötsligt är jag nu som alla andra mammor där ute och vill skrika ut till hela världen att mitt barn är fantastisk.

Det slår mig också att det kommer en tid då hon faktiskt kommer svara när jag säger godmorgon. När hon kommer krama mig tillbaka. Börja på dagis. Lära sig cykla. Börja, och sluta tro på tomten. Tänk hur många utvecklingssteg hon kommer gå igenom, och tänk hur många tårar jag kommer hinna avverka när hon växer upp! Det är något helt galet att titta på henne och plötsligt förstå att jag kommer se tillbaka på tiden när hon var nyfödd många år framöver, och då kommer hon vara en riktig, vuxen person. Samma lilla tjej som jag nu vaggar i famnen, sjunger påhittade låtar för och sover med tätt intill mig.

Kanske är det hormonerna som fått mig att gråta x antal gånger den här morgonen. Eller bara en helt ny form av kärlek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *