Beräknat förlossningsdatum är imorgon!

Godmorgon kära ni!

Det här med helg och vardag känns så långt borta just nu – delvis på grund av corona och delvis på grund av min graviditet. Alla dagar smälter liksom samman och i mitt huvud är hela världen lika lediga som jag är, hehe. Inte för att det är en dans på rosor.. jag är så uttråkad! Adam och jag kom fram till att vi skulle träffa så lite folk som möjligt fram till beräknat förlossningsdatum (som är imorgon btw, hur sjukt?) för att inte riskera att bli sjuka. Så veckan som har varit har jag hållit mig hemma och promenader är i princip det enda som lett mig utanför dörren. Igår gick vi en långpromenad på förmiddagen följt av att jag lagade lunch, sedan sov jag i tre timmar (!) och hade inte mycket energi resten av dagen. Livet som höggravid hörni!

Men idag vaknade jag med mycket energi trots min kassa nattsömn. Jag har hört att det kan vara så inför förlossningen, att man precis innan känner sig mycket piggare! Är det någon av er som har liknande erfarenheter? Snälla kommentera och ge mig lite hopp! 🙂 Varje kväll nu går jag och lägger mig och tänker ”inatt kommer värkarna sätta igång, de måste de göra”. Och varje morgon vaknar jag lika besviken. Mest på grund av att jag för några dagar sedan vaknade av att jag hade magknip och sedan låg vaken i säkert tre timmar mitt i natten med rejäl molvärk i magen, som mensvärk deluxe. Då var jag helt säker på att det snart skulle sätta igång, men icke. På kvällen dagen efter fick jag samma känsla efter att vi ätit middag och då var jag helt övertygad om att latensfasen skulle sätta igång under den natten. Men det var falskt alarm IGEN.

Imorgon har vi beräknat förlossningsdatum och då har jag också mitt sista inbokade besök hos barnmorskan. Händer det inte något innan dess (håll tummarna att det gör det!!!) så hoppas jag att hon erbjuder mig en hinnsvepning för att sätta igång processen. Livet har lite stannat av på grund av denna eviga väntan och jag tänker att varje dag kan vara den dagen då livet kastas om för all framtid. Dagen då vi äntligen får se vem som dolt sig inuti mig så länge och som vi längtat efter längre än så <3

Allt om min graviditet i vecka 39 (klick).

  1. Min lilla grabb kom för 10 veckor sen, 9 dagar efter BF. Samma dag han kom hade jag tagit en UNDERBAR powernap mitt på dagen, hade ej kunnat ligga bekvämt på flera veckor pga magen men dessa två timmar jag fick sova kändes magiska. Messade min kille när jag vaknade, något i stil med ”det är som att bebben säger vila morsan för strax kommer jag skicka dig till destination fucked!!” Vilket stämde, han kom samma natt!:) stort lycka till!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *