Gravid i vecka 39

Så har man varit gravid i vecka 39 också och är nu på sluttampen. GALET!! Nu är bara frågan vilken dag hon kommer? Jag vågar knappt spekulera – jag vill gärna att hon kommer NU men likt förbannat lär jag väl gå över tiden bara för att livet är så segt just nu. 6 dagar till BF iallafall – tror ni hon kommer tidigare eller senare? 🙂

Så har jag mått

Jag har mått rätt bra! Det har blivit mycket vila i kombination med massa fix här hemma inför bebis. Vi (Adam) har målat klart hennes rum och putsat alla fönster medan jag har gjort i ordning resten av hemmet med massa småfix som jag ju haft mängder med tid för. Men mellan alla mini-projekt behövs en hel del vila! Det känns i kroppen när jag varit igång för länge – och då fastnar jag lätt i soffläge i några timmar.

Jag sover sämre och sämre. Idag vakande jag till exempel vid 05 och var så hungrig. Försökte somna om men det kändes omöjligt, så gick upp och åt två rostmackor, scrollade på mobilen någon timme och somnade om till kl 10. Inte mycket rutiner här nu! Förutom att vakna superhungrig så vrider och vänder jag på mig mycket under natten. Vissa nätter kan det kännas som om jag knappt sovit något, men så informerar Adam mig om att jag snarkat så mycket att han sovit i gästrummet. Haha! Och då har jag inte ens märkt det. Jag snarkar inte i vanliga fall, men graviditeten bjuder ju på svullna slemhinnor och det har visat sig mest nu under tredje trimestern..

Träning, kost och hälsa

Ska kanske döpa om denna fliken till vila, fika och hälsa? För det är ungefär så mitt liv ser ut. Mellan sängen och soffan så försöker jag underhålla mig själv med bakning, men det är knappt jag har energi till det. Däremot har jag kämpat på med mina dagliga promenader (som även de börjar bli extremt tunga!) och mindfulness. Det har blivit en rutin för mig att ta ett bad i princip varje dag, och så mediterar jag med appen Calm samtidigt. Otroligt rogivande och skönt för kroppen.

gravid vecka 39
Min kula med 6 dagar till BF!

Bebisen 

Efter förra veckans ultraljud har jag ju ingen aning om hur stor hon är nu. Men förmodligen väger hon runt 3,5 kg! Hon sparkas och grejar och hickar där inne. Helt galet att hon är färdigbakad nu. Nu får du gärna komma till världen vilken dag som helst, Stella Wilander <3 

Det var allt om min upplevelse av att vara gravid i vecka 39 – alla graviduppdateringar finns HÄR (klick).

  1. Så gulligt namn!!!
    Hur kommer det sig att du gjorde ett UL? Är själv gravid i vecka 31 och fick för mig att det inte blir några fler (så trist).

    Lycka till med allt 🙂

    1. Visst 😀 Ja men precis, egentligen gör man inga fler. Min barnmorska bokade in mig på ett för att att min mage avvek lite från min kurva, så hon ville bara kolla att allt såg bra ut 🙂 då mäter dom för att se på ett ungefär hur mycket bebisen väger <3 Tack snälla du, och lycka till du också! 😀

  2. Jag väntar också en liten tjej som ska heta Stella 😍 jag har dock 10 veckor kvar! Hoppas din Stella kommer snart ☺️

  3. Så himla mysig blogg du har. Har en liten fråga gällande yoga skulpturen du har i fönstret? SÅ FIN. Vart är den ifrån? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *