Kassa graviddagar och recept på pastasallad med pesto

Tror ni att man ibland behöver ha dåliga dagar, för att de bra ska vara riktigt bra? Eller tycker ni att man ska kunna styra hur man mår med hjälp av tankens kraft? För igår hade jag en extremt kass dag. Ni vet, en sån dag när man är så djupt i sitt egna fördärv att man inte ens orkar anstränga sig för att förändra det, även fast man vet att man kan.

Jag vaknade sur och trött, kände att livet sög och hade inga planer för dagen. Min kropp gjorde ont och mitt psyke var kort och gott så jävla less på att vara gravid och att känna mig begränsad utav det. Jag skrev i bloggen att jag för en stund tänkte att jag skulle läsa några inspirerande rader i en bok men sen struntade i det. Det var liksom min nivå hela dagen. Efter lunch kom jag ut på en promenad för jag visste att det får mig att må bättre, men hela promenaden var jag bitter. Jag låg sen i soffan och tittade på Grey’s i timmar och bara grät. Ni hör ju! Typ världens deppigaste människa och hormon-overflow deluxe. Och så inte en reflektion av den personen jag ser mig som egentligen.

Men man kan ju inte vara i ett sådant mode hur länge som helst. Efter timmar av självfördärv började jag tillslut läsa en bok som jag blir peppad av, sedan blev det en kvällsprommis med Adam och en vän. Sedan var bitterheten som bortblåst! Att det ska behöva ta timmar innan man kommer ur en dålig cirkel alltså.. men någon gång då och då behöver man kanske dessa värdelösa dagar för att uppskatta allt bra som man faktiskt har i sitt liv.

Idag vakande jag däremot pigg och glad vid 9.30 (man måste ju passa på innan bebis!). Jag gjorde en smoothie till mig och Adam, min favorit för tillfället: mango, avokado, mandelsmör, hampafrön, collagen och en massa spenat + kokosdryck. Mums! Sedan gjorde vi oss i ordning och bestämde oss för att provköra till BB. Adam har redan åkt den vändan några gånger (ja han är rätt ivrig nu om vi säger så) men jag hade inte åkt den än så det kändes väldigt bra att nu kunna visualisera händelseförloppet lite verkligare.

Efteråt åkte vi in till stan och åt en god lunch på Mahalo och svängde förbi ett par vänner till oss som också väntar barn och tog en snabb kaffe, innan vi fortsatte hemåt. Väl hemma pressade jag X antal avsnitt av Grey’s innan jag började laga middag. Det blev en pastasallad med pesto och kyckling – väldigt gott! Här kommer receptet:

pastasallad med pesto

Recept på pastasallad med pesto – 4 portioner

En halv påse ruccola (35 g)
En halv påse bladspenat
200 g tomater
En halv burk soltorkade tomater
En halv liten purjolök
3 msk pesto
300 g rårispasta från Semper
3 kycklingfiléer
Salt och svartpeppar

Olivolja
Parmesan att riva över
Pumpafrön att toppa med

Gör såhär

Börja med att koka upp pastavatten och koka pastan enligt anvisning. Hacka bladspenaten och häll upp i en skål tillsammans med ruccolan. Skiva tomaterna och skär purjolöken, häll ned dem tillsammans med de soltorkade tomaterna i skålen. Strimla kycklingen och krydda med salt och peppar. Stek på medelvärme i olivolja tills den är genomstekt. När pastan är klar, skölj den i kallt vatten lite snabbt och blanda ihop med peston. Häll sedan över i skålan med salladen.

Servera pastasalladen med den stekta kycklingen och toppa med valfri mängd parmesan, olivolja och pumpafrön!

Om du gillar denna pastasallad med pesto – missa inte heller den här vegetariska salladen med fetaost och rödbetshummus! (klick) eller den här salladen med kyckling och sötpotatis (klick).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *