Gravid i vecka 38

Så har även vecka 38 passerat och förhoppningsvis är jag inte gravid många dagar till! Idag är det 13 dagar kvar till BF och jag har faktiskt varit och gjort ultraljud. Igår var jag nämligen hos barnmorskan och som vanligt såg alla värden osv bra ut – men min mage hade avvikit från tillväxtkurvan och låg något över. Så då ville min barnmorska bara kolla att allt såg bra ut och sagt och gjort gjorde jag ultraljud idag vilket bara kändes sjukt kul med tanke på att jag inte gjort det sedan RUL vecka 19. Men allt såg superbra ut. Hon låg typ 10 % över ”genomsnittsbebisens” vikt.

Så har jag mått

Jag har haft en riktigt skön vecka utan måsten, vilket jag tror bidragit till att jag känt mig väldigt lugn och mått bättre än på länge! Mitt state of mind har varit rofyllt och jag har känt mig mer positiv. Kämpar fortfarande med supersvullna ben och fötter som krampar och smärtar om jag inte tar vilopauser. Något nytt är att jag har fått sååå ont i blygdbenet. Det kommer och går under dagarna men på natten är det nästan som värst, så fort jag vänder mig så hugger det till något brutalt.

Hälsa, kost och träning

Även om det är svårt att hitta ork till allt jag vill göra så här långt in i graviditeten så har hittat lite nya rutiner senaste veckan. Jag tror det beror på att jag känt mig så fri på något sätt, så det uppskattar jag mycket! Är glad att jag valde att avsluta praktiken lite tidigare för att gå ner i varv och förbereda mig mentalt inför förlossningen. Nu när jag varit hemma har jag tagit mig tid att göra precis det jag känner för i stunden – gå promenader, sitta ute i solen, ligga i soffan och sträck kolla Greys Anatomy och baka en massa. Så härligt.

Bebisen 

Efter dagens ultraljud fick jag veta att hon väger ungefär 3,4 kg och att hon har hår på huvudet <3

*

Föresten, idag gick en artikel jag skrivit för FORNI upp med recept på mellanmål. Spana in dem här!(klick) Jag älskar också detta till mellis 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *