Gravid i vecka 36

Nu har jag varit gravid i 253 dagar och är i vecka 36+0, alltså 27 dagar kvar till BF! Men framförallt – från och med nu och sex veckor framåt kan hon ju välja att titta ut precis när som helst. Kontrollfreaket i mig får lite panik över tanken – kan någon bara ge mig en exakt dag och tid när det är dags? Så jag kan förbereda mig mentalt? Samtidigt som det är så himla häftigt att inte ha någon aning och fantisera om när det är dags. Såååå spännande!!

Så har jag mått

TRÖTT. Somnar tidigt och sover längre. Vaknar många gånger på nätterna av att jag får ont i höfterna och måste kissa. Sover minst en timme varje eftermiddag. Har ont i revbenen och i ryggen, det enda som hjälper är när jag försöker variera ställning ofta.

Träning, kost och hälsa

Yoga och meditation är allt. Jag mår så sjukt bra av det och måste få in det en stund varje dag. Och i karantänen så är även en promenad på sin plats, annars får jag inte ihop många steg per dag. Jag läste någonstans att man som gravid ska satsa på tio tusen steg per dag men det känns helt omöjligt så här långt in i graviditeten, då är jag förstörd i flera dagar hehe.

Jag borde äta järnrik kost och få i mig så mycket näring som det bara går inför förlossningen. Istället har det blivit lite för mycket sött och lite för lite grönsaker. Eller ja, kosten har väl inte riktigt varit i balans. Men jag är inte det minsta sugen på gröna smoothies, sallader och grönsaker. Jag är däremot väldigt sugen på riskakor. Typ hela, hela, hela tiden. Försöker väga upp det så gott det går och hitta variationer på mat som känns lockande och nyttig. Den här rätten är ett praktexempel på detta.

Bebisen

Hon är 45 cm lång och väger nu närmare 2,8 kg. Huvudet är fixerat och har sjunkit ner lite enligt barnmorskan – hon gör sig redo för färden ut i livet <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *