Att bo:a inför bebis

Det här blogginlägget innehåller annonslänkar.

Godkväll kära ni,

Jag borde ligga och läsa en bra bok men jag har varit helt hopplös på inredningsfronten på senaste. Jag kan bara inte tänka och kolla efter inredning. Runt omkring mig säger alla att det beror på att jag bo:ar och vill göra fint hemma inför bf. Jag är nog beredd att hålla med, för aldrig har jag haft så mycket inredningsinspo och kollat Pinterest så mycket.

Som ni ser har jag snöat in totalt på beiget och något bara inte kan släppa är palettblad. Det måste ju vara världens finaste växt!? Tyvärr hittar jag dem inte någonstans, men säsongen ska tydligen börja nu under våren så jag fortsätter att hålla utkik!

 

inredningsinspo

gardiner, golvlampa, soffbord, taklampa, bänk, bok, tavla, kudde, vas (klick!)

Det är lustigt ändå hur man kommer in i perioder av att vilja ha saker. Oftast är jag ganska nöjd och har under det senaste året fokuserat på att känna tacksamhet för allt som jag faktiskt har. Det kan vara allt från mat på bordet till värdefulla relationer, till att vara tacksam för morgonkaffet. Men nu på senaste är det som att något har slagit om i mig och jag känner sådana sjuka ha-begär för allt möjligt: kläder, smycken, inredning, prylar i allmänhet.. det låter kanske konstigt efter att ha tipsat om vilken inredning jag suktar efter, men jag borde verkligen komma ur den här onda spiralen nu. Jag vet ju att inga saker i världen kommer göra mig lyckligare – ändå får jag en hangup och kan inte sluta scrolla. Kanske är det bara något jag måste få ur mig innan jag blir mamma? Hmm.. kanske mer sannolikt att jag måste rikta mitt fokus mer inåt igen och ta upp mina tacksamhetsövningar för att dessa begär ska släppa.

Det är något jag har märkt av under graviditeten: att mitt fokus inåt har minskat. Men ibland undrar jag om det också beror på att jag jobbar heltid. Innan hade jag ett år av plugg och betydligt mycket mer fritid, vilket får mig att undra om jag bara inte hittat rätt frekvens nu under praktikperioden. Även om jag älskar att gå till jobbet så blir jag ju såklart dränerad på energi ibland och många gånger väljer jag att slöa i soffan istället för att lägga mig på yogamattan, gå en promenad, läsa en bra bok eller meditera – alla de saker som jag vet hjälper mig att skifta energin inåt. Jag hoppas att jag hittar tillbaka när livet känns lite mer ”stabilt” igen och nya vanor får uppdagas.

Nä, nu ska jag stänga ner datorn och plocka fram The Secret och läsa några rader innan läggdags. Sweet dreams! XX

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.