Gravid vecka 31

Och så har även vecka 31 passerat.

Känner mig rätt tom just nu om jag ska vara helt ärlig. Har insett att sista veckorna är jobbiga!

Så har jag mått

Jag har varit otroligt trött i både huvudet och kroppen. Första veckorna av graviditeten känns som en barnlek jämfört med detta! Förutom trötthet så blir jag bara tyngre, +12 kg nu. Så konditionen ska vi inte ens prata om. Herregud, hur ska man ens orka när vågen visar ytterligare några kilo plus? Ofattbart. Jag har varit rätt låg, men mest troligt för att mitt blodtryck är så lågt. Var hos barnmorskan häromdagen och svimmade nästan av att bara ligga på rygg när hon mätte magen + gjorde ultraljudet på hjärtljuden. Beror på att blodtrycket är lågt och att livmodern pressar mot vena cava nerven.

Träning, kost och hälsa 

Känns som att jag måste ta bort den här fliken, haha! Wellnessmandy är long gone och här är istället superlata, godissugna preggo-mandy. Men det ska väl få vara okej va! Nej men jag känner inte att hälsan är på topp. Konstant förstoppad, ont i ryggen, yr, svag och darrig. Det ökar inte direkt motivationen! Men jag kämpar på med korta promenader och meditation i den mån jag har ork till.

I måndags fick jag så ont i halsen och blev helt inställd på att influensa eller något sådant var på g. Sov typ ingenting under natten och bestämde mig för att stanna hemma dagen efter. Sov till kl 10 (!!) när hände det ens sist liksom, och var helt förstörd hela dagen – men smärtan i halsen släppte. Så nu är jag på benen igen efter en dag liggandes i soffläge framför netflix (ja, jag borstade inte ens tänderna förrän 17 på kvällen….). Måste varit ett svagt gravid-moment.

gravid vecka 31
Så gulligt så jag dör??

Bebisen 

Den lilla galningen där inne sparkar så mycket att jag ibland tror att det är adhd på gång. Haha! Men samtidigt är jag så glad att jag känner så mycket rörelser och så ofta.Hon väger nu runt 1,75 kg och är runt 37 cm lång, enligt Preglife appen. Alla organ är i princip färdigutvecklade, så nu ska hon bara lägga på sig i vikt och längd innan hon får komma ut. Exakt 62 dagar kvar till BF!

*

Här har jag skrivit om vecka 30.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *