Gravid i vecka 30

Vecka 30 har passerat. Herregud, bara tio veckor kvar till ögonblicket som jag så himla länge har fantiserat om, är här. Nu känns det som att jag har varit gravid i en evighet alltså! Det blir häftigare på något sätt för varje vecka som går, för att det är så mycket rörelse i magen nu. Men mitt tålamod håller på att ta slut och jag är riktigt trött på att vara gravid nu. Kan hon inte komma snart!?

Så har jag mått 

Nej men helt ärligt hörni, det har varit en kass vecka. Men jag funderar en del på hur mycket mitt mindset spelar in? För just nu är det mest “jobbigt, tråkigt, jag är trött, jag har ont överallt” tankar i mitt huvud och jag tänker att det är givet att det blir en ond spiral tillslut. Inser nu direkt att jag borde läsa The Secret för andra gången i år, haha. Läste den i somras när vi försökte bli gravida, men misstänker att jag kommer se saker ur ett annat perspektiv om jag läser den nu..

Det jobbigaste för mig med att vara gravid i vecka 30 har varit att jag efter varje måltid (främst på kvällarna) känner hur pulsen tickar upp och mitt hjärta börjar slå snabbt. Jag blir lite skakig och vill helst ligga i fosterställning en stund tills det lugnar ner sig. Jag läste dock på 1177 att det är helt normalt eftersom det är så mycket extra blod som ska pumpas runt i kroppen. Har också börjat få ryggsmärtor, ganska mitt på ryggen, så försöker byta ställning eftersom jag jobbar sittandes och siktar även mot att gå nån sväng runt kvarteret då och då för att underlätta smärtan.

Jag har haft en trötthet utan dess like och vill helst ta en powernap varje dag för att ha någon energi kvar på kvällen. Om nätterna sover jag sämre, vaknar mer och vrider och vänder på mig en del. Det börjar bli svårt att hitta en bekväm ställning. Jag vaknar nästan varje morgon någon timme innan klockan ringer av att Siri (min katt) har lagt sig min mage. Men det är ju så gulligt så jag dör men verkligen inte skönt.

Träning, kost och hälsa

Morgonyogan hänger med, även om det bara blir korta sekvenser. Det är min favoritstund på dagen, att gå upp innan Adam och sträcka ut kroppen. Jag undrar hur det kommer gå när lilltjejen är här..?

Har blivit så duktig på att komma ihåg mina kosttillskott! Är nästan lite stolt för att jag varit så glömsk med dem innan. Nu tar jag omega 3 och d-vitamin varje morgon, en järntablett varannan morgon (på rekommendation från barnmorskan) och magnesium varje kväll innan jag ska sova. Jag fick igång det här efter att jag skrev artikeln om kosttillskott för FORNI (klick!). Det enda som är specifikt rekommenderat för gravida är järn, annars är det tillskott som är rekommenderade för alla.

Igår var jag på ett gravidyoga pass inför en annan artikel jag håller på att skriva. Jag ska nämligen testa gravidyoga hemma (guidad via youtube) i en månad och utvärdera hela processen. Ska bli riktigt kul, är så pepp! Försöker för övrigt gå korta promenader för att få frisk luft och rörelse. Helt klart mer motiverat nu när det är lite ljusare och finare väder.

Bebisen 

Hon är 75 % bakad och det är 69 dagar kvar till BF. Hon väger lite mer än 1,5 kg och är runt 36 cm lång från huvud till fot. Kan fortfarande inte fatta att hon får plats?? Jag känner tydligt hur hon vrider och vänder på sig, sparkar och rör sig. Så mysigt <3

*

Här finns alla tidigare graviduppdateringar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *