Tips på hudvård för dig som är gravid – eller vill ha glow!

Det här blogginlägget innehåller annonslänkar

När jag blev gravid insåg jag ganska direkt att jag skulle behöva lägga om min hudvård. Förut använde jag en del produkter som innehöll starka syror och retinol – det är inte att rekommendera under graviditeten. Vad jag har förstått så handlar det kort och gott om att hormonpåslaget är så stort att huden kan komma att reagera annorlunda på vissa starka ingredienser, det ska alltså inte ha någon påverkan på barnet i magen. 

Jag bestämde mig iallafall för att under tiden jag är gravid ska jag vara extra noga med min hudvård. Jag tog bort (nästan) alla syror och produkter med retinol, samt la till en dagkräm med SPF vilket jag inte varit särskilt noga med tidigare. Jag fick lite pigmenteringar för första gången förra året som mest troligt var hormonella, så jag var rätt orolig att graviditeten skulle öka på dem. Men än så länge (går ju in i vecka 31 imorgon!!) så har jag klarat mig väldigt bra.

Här är produkterna jag använder slaviskt i min hudvårdsrutin!

hudvård gravid

ansiktskräm, ansiktsmask, peeling, foreo, ansiktsvatten, rengöring, serum, cleansing balm, ögonkräm

Clinique Cleansing Balm: Denna använder jag för att ta bort mitt smink på kvällen. En liten klick tar bort rubbet – både basen och hårt sittande ögonsmink. Jag har haft den sedan i juli och använt den i snitt fem dagar per vecka, och nu tog den precis slut. Helt klart värd varenda krona! Ska införskaffa den igen innan veckans slut.

Bagliora Mousse Cleanser: Efter att jag tagit bort sminket följer jag alltid efter med en klassisk rengöring för att bli 100 % ren. Den tidigare cleansing balmen är oljebaserad (eftersom det löser upp makeup) och då är det ett måste att ha en annan rengöring efter. Jag har alltid varit en sucker för mousse rengöringar och inte minst denna från det svenska hudvårdsmärket Bagliora. Den doftar magiskt!

Pixi Vitamin C Tonic: Jag älskar Pixis ansiktsvatten! Har haft en hel drös men är nu helt såld på Vitamin C tonern – älskar både doften och känslan.

Sunday Riley CEO Serum: Detta serum har jag faktiskt inte använt så länge men gillar det redan skarpt. Även detta är laddat med Vitamin C och jag väljer det för att det 1. jämnar ut hudtonen och 2. innehåller massa antioxidanter som skyddar huden mot yttre påfrestningar. Konsistensen är lätt och absorberas snabbt in i huden.

Dermaceutic K Ceutic Ansiktskräm: Den här tipsade Louise mig om i början av hösten och jag är kär. Trots att den här dagkrämen innehåller spf 50 känns den lätt och skön på huden, vilket är ett måste för mig med blandhy och som dessutom bär smink fem dagar per vecka. Jag misstänker att den tar slut vilken dag som helst och då måste jag skaffa en ny på momangen.

Ole Henriksen Banana Bright Eye Cream: Jag började använda den här i ett test jag gjorde för FORNI och har fastnat för den helt nu efter. Använder den morgon och kväll och älskar hur den direkt ljusar upp ögonområdet. Tror det kan bli en välanvänd produkt när lilltjejen bestämmer sig för att titta ut!

Dermalogica Daily Superfoliant: Det här en en peeling i pulverform som innehåller lite svagare syror och aktvit kol, som avlägsnar föroreningar på huden. Därför använder jag den på kvällen, ungefär två gånger per vecka. Blandar ut den med en skvätt vatten i händerna och masserar in i ansiktet snabbt. Huden blir alltså galet len efteråt – en stor favorit!

Ole Henriksen PHAT mask: En ansiktsmask som känns uppfräschande och vädligt mild för att innehålla lite syror, den har nämligen PHA syra i sig som är ett mildare alternativ som inte går lika djupt ner i huden. Använder den max en gång per vecka.

Foreo UFO: Det här är en favoritprodukt i mitt badrumsskåp. UFO används med en av en mängd olika engångsmasker som du enkelt sätter fast i UFO:n, sedan kopplar du upp den till telefonen. Varje mask har olika program, som börjar vibrera och avge värme eller kyla. Sen är det en superhärlig röst i appen som berättar vad masken gör – det har blivit lite av en meditationsstund för mig! Programmen är knappt 2 minuter så det är verkligen en snabbkur. Mina favoritmasker till är Make My Day och Youth Junkie.

*

Så detta är min hudvård nu som gravid! Sedan provar jag en mängd grejer via jobbet också – vissa produkter får stanna och andra hamnar längre in i badrumsskåpet. Så bli inte förvånade om jag rekommenderar ett nytt serum om en vecka, eller en annan ögonkräm, haha.

Ps. Testa dessa smoothies för att boosta huden inifrån 🙂

Puss och kram!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *