Gravid i vecka 28

Då var ännu en graviditetsvecka ur världen – snacka om countdown till BF nu alltså! Om en vecka går jag in i vecka 30, det om något känns verkligen som en milstolpe. Men det känns också lite läskigt… Men så här har det varit att vara gravid i vecka 28:

Så har jag mått

Det har varit en rätt kass vecka. Jag har känt mig glad mestadels, men också trött och väldigt tung. Jag hoppas att det kommer släppa men misstänker att det går mot det motsatta. Jag tänker att vara gravid i vecka 28 liksom inte borde skilja sig så mycket mot 27 eller 29, men blir alltid förvånad över hur mycket en vecka faktiskt påverkar måendet. Sedan är det ju såklart andra saker som spelar in utöver graviditet – men ändå!

Jag har som sagt börjat känna mig riktigt tung nu. Min vanliga promenadsträcka till jobbet känns evighetslång, bär jag dessutom på för mycket grejer är det ett snigelrace för att komma fram. Hela jag börjar kännas svullen, allra mest mina ben och fötter. På kvällarna har jag liksom fått en rejäl strumprand vid anklarna av svullnaden! Inte så nice, eftersom det gör att jag inte orkar stå på benen allt för länge och måste ta små micropauser.

Träning, kost och hälsa

Vecka 28 har inte varit så aktiv. Kör min vanliga morgonyoga och lite promenader, men även dom börjar kortas av. Dels på grund av just den här tyngdkänslan, men också för att jag blir kissnödig typ direkt. Så 30-45 minuter är verkligen lagom!

Har bakat och lagat mycket god mat som ni kanske märkt, har blivit mycket recept här! Det gör mig glad ända in i märgen att ha både tid och ork till det. Jag har craveat mycket rejäl mat – alltså inte så mycket sallader utan snarare grytor, tacos, semlor (haha) men försöker som vanligt göra dem i en hälsosam touch. Däremot börjar det bli svårare att äta större portioner, för det blir ett sånt himla tryck över magen. Typ som att hon kläms ihop där inne stackarn <3

Ett tips är att spana in den här intervjun som jag gjorde med min mamma för FORNI! Hon berättar om varför kosttillskott är bra att ta (generellt, inte som gravid) och vad man bör tänka på. Jag har tagit magnesium på kvällarna sedan en månad tillbaka nu och tycker mig ha mycket mindre spända muskler. Rekommenderar det starkt.

Bebisen

Nu är 70 % av graviditeten klar och hon är nästintill färdigbakad! Det är ju så sjukt ändå, att nu skulle hon ha stora chanser att överleva om hon skulle födas för tidigt. Men förhoppningsvis stannar hon där inne ett tag till och växer till sig. Nu är hon runt 34 cm lång och väger ca 1,2 kg.

Men är det sjukt att jag tänker att hon gärna får komma typ en månad för tidigt? Då blir det ju liksom en mindre människa att trycka ut – och så slipper jag vänta allt för länge till 🙂

Imorgon ska vi till barnmorskan och börja mäta magen – ser så fram emot det!

Här kan du läsa om mina tidigare graviditetsveckor.

  1. Hejsan
    En fråga.. Har du färgat håret nu när du är gravid?
    Jag ska till frissan på tisdag o färga håret men vet inte om man vågar göra det.. jag är också gravid allså?

    1. Hej! Vad roligt, stort grattis!! 🙂
      Ja det har jag, två gånger faktiskt. Första gången la vi bara en toning i botten, andra gången slingade vi längderna och ingenting i botten.

      Jag har inte varit orolig för att det ska påverka barnet och rekommendationerna är fortfarande väldigt spridda – så jag tror det bästa för var och en är att lyssna på magkänslan vad som känns bäst! Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *