Gravid i vecka 26

Hej fina!

Herregud, igår gick jag ju in i graviditetsvecka 27. Jag glömde nästan bort det, haha, trots att jag alltid längtar lite efter onsdagar.

Jag hade planerat att skriva detta inlägg när jag kom hem från jobbet, men strax efter femsnåret gick jag och Linda bort till Food Pharmacys fina lokal för 45 minuter meditation. De kör detta två gånger per dag hela januari. Hur bra?? Jag somnade dock efter en kvart och minns ingenting från meditationen, haha! Kände mig dock som en ny människa efteråt, så jag och Adam bestämde oss för att lägga bort all teknik, hämta hem sushi och mysa.

Så har jag mått

Jag har mått riktigt bra tycker jag! Trots lite snoozande på mornarna så har jag nog fått åtta timmars sömn varje natt och känt mig pigg genom dagarna. Jag vaknar dock några gånger per natt redan nu, ofta för att jag behöver kissa men också för att jag drömmer ganska mycket mardrömmar. Mycket om för tidigt födande och att jag inte får tag på Adam, men också att jag ska rädda våra katter från monster. Haha, blandad kompott!

Det jobbigaste med att vara gravid i vecka 26 har varit halsbränna. Yep, den är tillbaka, och är mycket värre. Jag borde ju undvika stark mat men det har inte riktigt blivit så, så jag får väl skylla mig lite själv. Men det är som dom säger – små måltider flera gånger per dag istället för få stora, hjälper.

När jag var på yoga så passade jag på att väga mig, eftersom jag inte har en egen våg. Jag blev sjukt chockad när jag insåg att jag gått upp 10 kg redan! Nästan lite deppig. För även om jag känner i kroppen att jag gått upp så förstår jag att dessa 10 kg också innebär att jag tappat en hel del muskler. Jag känner mig liksom mjuk, till skillnad från förut. Så det var faktiskt en lite jobbig insikt – det lär ju bli några kilo till och sedan dröjer det nog ett bra tag tills jag får börja bygga upp kroppens styrka igen. Så detta ihop med alla känslor kring att bli mamma har gjort mig lite omtumlad i veckan.

gravid vecka 26

Träning kost och hälsa

Jag har mediterat varje dag! Så stolt över mig själv faktiskt. Kanske mest för att jag känt hur mycket det ger mig att koppla bort alla tankar, för tro mig, det är mycket som snurrar där inne nu. Häromkvällen mediterade jag till Manoj Dias (i appen insight timer) i 30 minuter. Vanligtvis tar jag en 10-15 minuter någon gång under dagen.

Jag gick på klassisk Hatha Yoga i söndags och det var riktigt härligt. Det gick också sjukt bra trots att den inte var gravidanpassad! Jag har läst på hur man kan gravidanpassa många övningar själv, så jag kände mig också förberedd att variera efter min egen kropp. Jag fick faktiskt träningsverk dagen efter, det säger mycket om hur ”stark” jag är just nu..

Annars har jag varit ute på promenader, allt från 20-60 minuter. Så härligt! Samtidigt lyssnar jag på poddar, mest the goop podcast. Tycker de har många vettiga och inspirerande samtal.

Jag har inte varit sugen på något utöver det vanliga under tiden jag varit gravid, vecka 26 har verkligen inte bjudit på någon förändring, så jag börjar undra när jag ska få dessa omtalade gravidcravings? Eller kommer jag inse i efterhand att jag hade det? Time will tell! Annars har jag ätit ”som vanligt”, dock lite mer veganskt då jag experimenterat med recept för en artikel för forni.

Bebisen

Åh, gravid-vecka 26 har jag börjat känna sparkar åt alla håll och kanter där inne. Jag känner tydligt att hon blir starkare och större – nu är hon över 30 centimeter från huvud till fötter (enligt appen) och tydligen lika stor som ett blomkålshuvud!

Jag läste att bebisen nu reagerar på både ljud och beröring, så det känns mysigt att ”smeka” magen lite då och då, så tvingar jag Adam att prata med henne. Annars tycker jag inte det händer så mycket? Det står väl i för sig massa spännande saker i alla appar om vad som händer i utvecklingen varje vecka, men det ä ju ingenting som jag känner av.

Jag är så spänd på nästa besök hos barnmorskan, då ska vi börja mäta magen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *